Kátyúban az újautó eladások: Focusban maradt a Ford

Pénzcentrum
2009. október 5. 08:32

Szeptemberben élénkültek az újautó eladások az előző hónaphoz képest, de a forgalomba helyezett 3 200 darab körüli gépkocsi 76 %-kal marad el a tavalyi eladásoktól - írja a Napi Gazdaság.

Ez a visszaesés az év második legnagyobb mínusza az augusztusi 78,4 %-os csökkenést követően, de a negyedéves mutató még mélyebb kátyúba került. Az első negyedéves 43 %-ot a második negyedév közel 60 %-os visszaesése követte, a harmadik negyedévben 76 %-os csökkenést mértek a piacon. Egy évvel ezelőtt 121 ezer újautó talált gazdára, idén mindössze 49 ezer járgány gurult ki a szalonokból.

Érdekességként megemlíthető, hogy a piac szokásos évközi szezonalitása a mélyrepülés közben is megmaradt.

Új autók regisztrációja (Forrás: Datahouse, Napi)

A szeptemberi adatok alapján megőrizte piacvezető pozícióját a Suzuki, ám az éves összesítésben továbbra is a Ford áll a legjobban. Utóbbi márka eladásai a piaci átlagnál kisebb mértékben zuhantak, így képes volt a piaci részesedésének növelésére.

A piac legnépszerűbb modellje a Focus, ezek az alsó középkategóriás autók adták a közel 6,5 ezer darabos forgalom közel felét, míg a második legkelendőbbnek számító Fiesták a 16 %-át. A Suzuki modelljeire kiegyenlítettebb kereslet mutatkozik, ugyanis az SX4-esek, a Swiftek és a Splashek is az eladások nagyjából harmadát-harmadát jelentik.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem