2 °C Budapest

Merész Volvo-tervek! Balesetmentes közlekedés 2020-ra?

Pénzcentrum
2009. október 2. 15:02

A Volvo neve évtizedek óta egybeforrt a biztonságos közlekedésre való törekvésekkel. A gyártó merész, már-már vakmerő bejelentést tett, amikor ismertette jövőbeni célkitűzéseit. Ezek között szerepel, hogy 2020-ra Volvót vezető, vagy abban utazó személy közlekedési balesetben nem veszítheti életét.

A biztonsági törekvések közül egyik másik már túl van az első teszteken, míg más elképzeléseket az előttünk álló évtizedben kívánnak megvalósítani. Az automatikus fékrendszer a 2008-as Volvo XC60-asban debütált, a balesetek elkerülését szolgáló radar és kamerarendszer, valamint a gyalogosbiztonsági fejlesztések már folyamatban vannak.

A cég szóvivője szerint az emberek mindig megdöbbennek a balesetek láttán, a Volvo célja, hogy az autósok minél ritkábban részesülhessünk az utakon ilyen látvánnyal. A balesetmentes jövő felé vezető úton számos akadályt kell leküzdeni, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy vannak elkerülhetetlen, fatális esetek.

A gyártó a tesztek során valós forgalmi szituációkat szimulál, ennek segítségével pontosabb értékeket kapnak, így nagyobb hatékonysággal tudnak dolgozni a problémák megoldásán. A biztonsági rendszerek bevezetését követően a Volvo tisztában van azzal, hogy lehetnek majd halálos kimenetelű balesetek, ám ők a lehető legjobb védelmet kívánják kínálni a járműveikben utazóknak.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58