Merész Volvo-tervek! Balesetmentes közlekedés 2020-ra?

Pénzcentrum
2009. október 2. 15:02

A Volvo neve évtizedek óta egybeforrt a biztonságos közlekedésre való törekvésekkel. A gyártó merész, már-már vakmerő bejelentést tett, amikor ismertette jövőbeni célkitűzéseit. Ezek között szerepel, hogy 2020-ra Volvót vezető, vagy abban utazó személy közlekedési balesetben nem veszítheti életét.

A biztonsági törekvések közül egyik másik már túl van az első teszteken, míg más elképzeléseket az előttünk álló évtizedben kívánnak megvalósítani. Az automatikus fékrendszer a 2008-as Volvo XC60-asban debütált, a balesetek elkerülését szolgáló radar és kamerarendszer, valamint a gyalogosbiztonsági fejlesztések már folyamatban vannak.

A cég szóvivője szerint az emberek mindig megdöbbennek a balesetek láttán, a Volvo célja, hogy az autósok minél ritkábban részesülhessünk az utakon ilyen látvánnyal. A balesetmentes jövő felé vezető úton számos akadályt kell leküzdeni, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy vannak elkerülhetetlen, fatális esetek.

A gyártó a tesztek során valós forgalmi szituációkat szimulál, ennek segítségével pontosabb értékeket kapnak, így nagyobb hatékonysággal tudnak dolgozni a problémák megoldásán. A biztonsági rendszerek bevezetését követően a Volvo tisztában van azzal, hogy lehetnek majd halálos kimenetelű balesetek, ám ők a lehető legjobb védelmet kívánják kínálni a járműveikben utazóknak.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem