7 °C Budapest

Jön az elektromos Trabant!

2009. augusztus 18. 12:02

Egy német cég azt tervezi, hogy 2012-re ismét életet lehet a volt kelet-német kult-autóba, és kifejleszti a trabant elektromos változatát, elsősorban városi használatra.

Az egykori ndk-s Trabantot 1991-ig Zwickauban gyártották, és hosszú évtizedeken keresztül igazi népautónak számított. A szászországi IndiKar autógyártó azonban most újra életre akarja kelteni az autócsodát, amivel 2012-ben akar piacra lépni.

Azon túl, hogy elektromos meghajtású lesz, a külsején nem sokat szeretnének változtatni, kinézetre a Trabant kombira fog hasonlítani, de a konkrét dizájnt majd csak szeptember közepén megrendezésre kerülő Frankfurti Autókiállításon fogják nyilvánosságra hozni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem