4 °C Budapest

Azonnal kivonnák a forgalomból a balesetes autókat

Pénzcentrum
2009. augusztus 5. 08:31

A Nemzeti Közlekedési Hatóság és a rendőrség is törvényt módosítana, hogy a balesetben működésképtelenné váló autókat azonnal ki lehessen vonni a forgalomból.

Az NKH évente 50-60 ezer autóra ad ki bontási engedélyt, valójában azonban ennél 60-70 ezerrel több autó végzi illegális bontókban, melyek alkatrészei aztán a feketepiacon cserélnek gazdát.

Ezt hivatott megakadályozni az NKH hat hete munkába állított, Közúti Közlekedési Információs Rendszer (Kökir) elnevezésű szoftvere, amely a forgalomba helyezéstől a bontókig nyomon követi egy-egy autó, az azonosítóval ellátott alkatrészek és a jármű okmányainak életét. Ez tehát azt jelenti, hogy az illegális bontókból származó alkatrészeket a jövőben már nem lehet következmények nélkül beépíteni az autókba.

Emellett az új rendszer bevezetése óta nem lehet az előírt díjak megfizetése nélkül levizsgáztatni az autót, sem szívességből vizsgáztatni, vagyis az autó tulajdonosa nem győzködheti a vizsgáztatót, hogy majd megjavíttatja a féket, csak engedje át az autót.

A közlekedési hatóság szigorítaná a balesetet szenvedett autók műszaki ellenőrzését is: a súlyosan megrongálódott autókat csak akkor engednék újra forgalomba, ha a felújításukat követően ismét átmentek a műszaki vizsgán.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16