Kalapács alatt az autógyár veterán gyűjteménye!

Pénzcentrum
2009. január 13. 11:00

Ma kezdődik a tengerentúlon az az aukciós sorozat, melynek keretében a General Motors veterán kollekciójának egy része kerül kalapács alá. Bár a cég anyagi nehézségekkel küzd, a GM-vezetők szerint nincs összefüggés a vállalat pénzügyi helyzete és az egyébként ragyogó állapotban lévő veterán készletek kiárusítása között.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Barrett-Jackson aukciós ház által lebonyolított árverés első fordulójában 250 veterán járműre licitálhatnak az érdeklődők. A gyáróriás képviselői megerősítették, hogy az értékesítést megelőző döntést nem kell összetéveszteni azzal a helyzettel, amikor valaki zaciba viszi a családi ékszereit, csak azért, hogy az esedékes tartozásait rendezni tudja.

A járművek között akadnak igazán különleges darabok, a GM raktáraiban több olyan kivételes mestermű is megtalálható, amiért a gyűjtők minden pénzt megadnának. Belső információk szerint azonban csak olyan autók kerülnek kalapács alá, melyekből több példány is megtalálható a gyűjteményben.

Forrás: businessweek.com

Ahogy a bélyeggyűjtők a nyomdai hibás bélyegeket keresik, úgy a gyűjtők figyelme is elsősorban a különleges darabok, sokszor meglepő módon a GM félresikerült modelljei felé terelődik. Sok érdeklődőre számítanak a nem éppen a GM szívügyinek nevezhető autók esetében is.

A tényleg családi ékszernek számító modellek értékesítésére azonban még várni kell. A GM ugyan kivételt tett az 1966-os Oldsmobile Toronado és az 1938-as Buick Y-Job esetében, mivel több tucatnak megfelelő készlettel rendelkeztek ezekből a modellekből.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A veterán kollekció darabjainak értékesítése több mint egy egyszerű készletsöprés. De itt kell megjegyezni, hogy a fenntartási költségek éves szinten elérik a kétezer dollárt járművenként. A régi modellek eladásából származó bevételeken túl értékes helyek is felszabadulnak a kiállító termekben, ahol így a legújabb tanulmányautókat is be tudják mutatni.

Vissza a főoldalra!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06