20 °C Budapest

Kalapács alatt az autógyár veterán gyűjteménye!

Pénzcentrum
2009. január 13. 11:00

Ma kezdődik a tengerentúlon az az aukciós sorozat, melynek keretében a General Motors veterán kollekciójának egy része kerül kalapács alá. Bár a cég anyagi nehézségekkel küzd, a GM-vezetők szerint nincs összefüggés a vállalat pénzügyi helyzete és az egyébként ragyogó állapotban lévő veterán készletek kiárusítása között.

A Barrett-Jackson aukciós ház által lebonyolított árverés első fordulójában 250 veterán járműre licitálhatnak az érdeklődők. A gyáróriás képviselői megerősítették, hogy az értékesítést megelőző döntést nem kell összetéveszteni azzal a helyzettel, amikor valaki zaciba viszi a családi ékszereit, csak azért, hogy az esedékes tartozásait rendezni tudja.

A járművek között akadnak igazán különleges darabok, a GM raktáraiban több olyan kivételes mestermű is megtalálható, amiért a gyűjtők minden pénzt megadnának. Belső információk szerint azonban csak olyan autók kerülnek kalapács alá, melyekből több példány is megtalálható a gyűjteményben.

Forrás: businessweek.com

Ahogy a bélyeggyűjtők a nyomdai hibás bélyegeket keresik, úgy a gyűjtők figyelme is elsősorban a különleges darabok, sokszor meglepő módon a GM félresikerült modelljei felé terelődik. Sok érdeklődőre számítanak a nem éppen a GM szívügyinek nevezhető autók esetében is.

A tényleg családi ékszernek számító modellek értékesítésére azonban még várni kell. A GM ugyan kivételt tett az 1966-os Oldsmobile Toronado és az 1938-as Buick Y-Job esetében, mivel több tucatnak megfelelő készlettel rendelkeztek ezekből a modellekből.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A veterán kollekció darabjainak értékesítése több mint egy egyszerű készletsöprés. De itt kell megjegyezni, hogy a fenntartási költségek éves szinten elérik a kétezer dollárt járművenként. A régi modellek eladásából származó bevételeken túl értékes helyek is felszabadulnak a kiállító termekben, ahol így a legújabb tanulmányautókat is be tudják mutatni.

Vissza a főoldalra!

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?