A világ legdrágább autogramjai: Shakespeare-é is köztük van!

Pénzcentrum
2009. április 14. 18:00

Az autogram gyűjtést sokan legalább olyan megszállottsággal űzik, mint mások a bélyeg, vagy akár érmegyűjtést, így nem is csoda, hogy az aláírások közül is akadnak milliókat érő példányok.

Vannak akik maguk gyűjtik be a kiszemelt "áldozattól" annak kézjegyét, mások súlyos pénzeket költenek egy-egy már nehezen beszerezhető, de a gyűjteményükből hiányzó darabra.

Akinek az alábbiakra fájna a foga, bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen a világ legdrágább aláírásairól van szó:

1. Sokan a világhírű angol író, William Shakespeare aláírását tartják a világ legdrágább szignójának, mivel összesen hat eredeti kézjegy maradt hátra, melyek mindegyikét 2,5 millió fontra, vagyis több mint 800 millió forintra taksálják a szakértők.

2. A legnagyobb összegért azonban nem Shakspeare aláírása cserélt gazdát a piacon, hanem Abraham Lincolné, az egykori amerikai elnöké. Az 1863. január 8-án kelt levélben az elnök a néhány nappal korábban kelt rendeletét védte, az Emancipation Proclamation-t, vagyis a rabszolgák felszabadításáról szóló dokumentumot. A kézjegyért 1991-ben 748 ezer dollárt,vagyis 163 millió forintot adott egy gyűjtő.

3. A világ legdrágább albumának is tekinthet John Lennon, és Yoko Ono közös lemeze, a Double Fantasy, melynek utolsó dedikált példányát 2003-ban vásárolta meg egy gyűjtő, 525 ezer dollárért (114 millió forint).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

4. Hasonlóan legnek, méghozzá a legdrágább dedikált hangszernek tekinthető Jimmy Page, Led Zeppelin alapító tagjának gitárja is, amely 49 ezer fontért (15,9 millió forint) talált új gazdára.

5. Szintén sokat ért a világ egyik legnagyobb gitárosának tartott rock zenész, Jimmy Hendrix kézjegye is, melyért a szenvedélyesebb gyűjtők akár 41 ezer fontot (13 millió forint) is kiadnak, legyen akár csak egy darab fecniről is szó.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem