Így ünnepel a 100 éves Audi: ritkán látott szoborkülönlegesség

Pénzcentrum
2009. július 3. 14:02

Idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját az német Audi autógyár, a neves évforduló méltó megünneplésére autó kiállítást szerveznek, valamint egy különleges szobrot is felállítottak az esemény helyszínén.

A 35 méter magas 44 tonnás alkotás tervezője elmondta, hogy körülbelül 20 pályamunkát készített az évfordulóra és többszöri rostát követően végül az alábbi képen látható szobor lett a befutó. Az alkotás két égbe törő pályán futó autót ábrázol, az egyik a legendás 1937-es áramvonalas sportautó, a másik a közelmúltban piacra dobott R8-as 10 hengeres csúcsmodell.

Forrás: motorauthority.com

A tervező kijelentette, hogy olyan szobrot kívánt létrehozni, ami méltóképpen állít emléket a gyár elmúlt száz évének. Az idei év mérföldkő az Audi életében, az alkotás hűen tükrözi a gyár által képviselt minőséget, sportosságot, tekintélyt és fejlődést.

A szobor acélváz szerkezetre épült, egy tucat ember egy teljes hónapon át dolgozott rajta. Az Audi számra rendkívül fontos az autósok kényelme és biztonsága. Az eseményen megtekinthetőek a gyár leghíresebb modelljei a múlt század elejétől napjaink legmodernebb autóval bezárólag.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem