13 °C Budapest

Így ünnepel a 100 éves Audi: ritkán látott szoborkülönlegesség

Pénzcentrum
2009. július 3. 14:02

Idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját az német Audi autógyár, a neves évforduló méltó megünneplésére autó kiállítást szerveznek, valamint egy különleges szobrot is felállítottak az esemény helyszínén.

A 35 méter magas 44 tonnás alkotás tervezője elmondta, hogy körülbelül 20 pályamunkát készített az évfordulóra és többszöri rostát követően végül az alábbi képen látható szobor lett a befutó. Az alkotás két égbe törő pályán futó autót ábrázol, az egyik a legendás 1937-es áramvonalas sportautó, a másik a közelmúltban piacra dobott R8-as 10 hengeres csúcsmodell.

Forrás: motorauthority.com

A tervező kijelentette, hogy olyan szobrot kívánt létrehozni, ami méltóképpen állít emléket a gyár elmúlt száz évének. Az idei év mérföldkő az Audi életében, az alkotás hűen tükrözi a gyár által képviselt minőséget, sportosságot, tekintélyt és fejlődést.

A szobor acélváz szerkezetre épült, egy tucat ember egy teljes hónapon át dolgozott rajta. Az Audi számra rendkívül fontos az autósok kényelme és biztonsága. Az eseményen megtekinthetőek a gyár leghíresebb modelljei a múlt század elejétől napjaink legmodernebb autóval bezárólag.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45