8 °C Budapest

367 km/h- val tomboló Hurrikán - fotóval

2009. április 30. 13:02

A BMW bemutatta a világ leggyorsabb utcai sportkupéját, a BMW G-Power Hurricane CS modellt. A Jármű 4,4 másodperc alatt van 100-on, 9,6 másodperc alatt 200-on, 26 másodperc alatt 300-on, a végsebessége pedig a gyári adatok szerint eléri a 367 kilométer per órát.

A korábbi verzió egy piacit alacsonyabb végsebesség elérésére volt képes, de a külső átalakításon túl a teljesítményen is sikerült valamelyest javítani, amikor a német gyártó elhatározta, hogy megalkotja a világ leggyorsabb sportkupéját.

Forrás: motorauthority.com

A dupla feltöltéses meghajtás 750 lóerős teljesítmény leadására képes, mindehhez 800 Nm-es nyomaték párosul. A mérnökök egy olyan fejlesztésen dolgoznak, amely 25 %-kal fokozná a hengerekbe jutó levegő áramlási sebességét, ami a számítások szerint elméletileg 900 lóerőre emelhetné a jármű teljesítményét.

A fejlesztések során törekedni kellett arra, hogy a változtatások ne járjanak többletsúllyal, mert az a végsebesség rovására mehet. Ennek érdekében megpróbáltak olyan modern anyagokat használni a fékrendszer és a szerkezeti stabilitás fenntartása érdekében, melyek nem növelik a kocsi súlyát.

A jármű bevezető ára várhatóan 360 ezer euró körül alakul.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Korábban: Barrichello repül és még fizetnie is kell

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem