367 km/h- val tomboló Hurrikán - fotóval

2009. április 30. 13:02

A BMW bemutatta a világ leggyorsabb utcai sportkupéját, a BMW G-Power Hurricane CS modellt. A Jármű 4,4 másodperc alatt van 100-on, 9,6 másodperc alatt 200-on, 26 másodperc alatt 300-on, a végsebessége pedig a gyári adatok szerint eléri a 367 kilométer per órát.

A korábbi verzió egy piacit alacsonyabb végsebesség elérésére volt képes, de a külső átalakításon túl a teljesítményen is sikerült valamelyest javítani, amikor a német gyártó elhatározta, hogy megalkotja a világ leggyorsabb sportkupéját.

Forrás: motorauthority.com

A dupla feltöltéses meghajtás 750 lóerős teljesítmény leadására képes, mindehhez 800 Nm-es nyomaték párosul. A mérnökök egy olyan fejlesztésen dolgoznak, amely 25 %-kal fokozná a hengerekbe jutó levegő áramlási sebességét, ami a számítások szerint elméletileg 900 lóerőre emelhetné a jármű teljesítményét.

A fejlesztések során törekedni kellett arra, hogy a változtatások ne járjanak többletsúllyal, mert az a végsebesség rovására mehet. Ennek érdekében megpróbáltak olyan modern anyagokat használni a fékrendszer és a szerkezeti stabilitás fenntartása érdekében, melyek nem növelik a kocsi súlyát.

A jármű bevezető ára várhatóan 360 ezer euró körül alakul.

Korábban: Barrichello repül és még fizetnie is kell

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?