36 °C Budapest

Meglestük a 2010-es Toyota Prius hibridet! Képek + videó!

Pénzcentrum
2008. december 29. 11:00

Bár a Toyota Prius új generációs modelljének hivatalos bemutatójára csak januárban a Detroiti Autó Kiállításon kerül sor, az internetet máris elárasztották a - nem ritkán hamis - képek és videók. A hírek szerint az új Prius úgy lesz a jelenlegi modellnél nagyobb és erősebb, hogy közben alacsonyabb lesz a fogyasztása.


A Toyota Prius 2010 kívülről

A képeken és a videón keresztül megismerhetjük az új formavilágot, a földönkívüli felszereltséget, melynek kialakításokat a legapróbb részletekre is gondoltak a Toyota mérnökei.

Az autógyár képviselői több korábban megjelent képhez egyáltalán nem fűztek kommentárt, vagy cáfolták azok valódiságát, de a Toyotás fórumokon legújabban felbukkanó képek valóban igazinak bizonyultak és a videón is az új modell látható.

Anélkül, hogy a források hitelességét vitatnánk még számos megválaszolatlan kérdés marad a 2010-es Prius hibriddel kapcsolatban. Amit tudunk, hogy az autó némi átalakítást követően várhatóan megőrzi az egyedi külső formáját, a belső kialakítás pedig még részletesebb és változatosabb lesz.


A Toyota Prius 2010 belülről

A középkonzolon elhelyezett továbbfejlesztett kijelzőn keresztül egyaránt elérhető lesz a navigáció, a szórakoztató funkciók és a jármű műszaki és fogyasztási paraméterei. A jelenlegi modellel összehasonlítva más különbségeket is felfedezhetünk, a hagyományos érzetet keltő összhatás ellenére az autó orra és fara is megújul.

A motor is kisebb átalakításon ment keresztül, az eddigi másfél literes helyett egy jóval erősebb 1600 köbcentiméteres hengerűrtartalmú erőforrás lesz az alapmodellekben. A hírek szerint úgy sikerült növelni a motorban dübörgő pacikat, hogy közben csökkent az egyébként sem túl magas 4,9-5,2 liter közötti fogyasztás.

A mérnökök ezt úgy tudták elérni, hogy jóval takarékosabb erőátviteli eszközt fejlesztettek, az új Toyota ezáltal hosszabb benzinmentes - csak áramot fogyasztó - szakaszokra lesz képes, a kedvezőbb légellenállás csak tovább javítja a mutatókat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A japánok egy új akkumulátor gyárat is építenek annak érdekében, hogy folyamatos legyen az egyre szélesebb közben elterjedt hibrid modellek ellátása. A nikkel elemes akkumulátorok gyártása várhatóan még két évig tart, amikor is átveheti a főszerepet a lítium-ionos változat. Az extrák közül említést érdemel a napelemes tető, amely fedezheti a klíma és a szervó áramigényét.

A videót megtekintheti, ha ide kattint!

 

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?