28 °C Budapest

Forradalmi újítással debütál a ráncfelvarráson átesett Mercedes S-osztály

Pénzcentrum
2008. december 11. 13:00

Káprázatos, az autógyártásban példa nélküli újítást mutatott be a napokban a Mercedes. Az osztott képernyős kijelző a csúcstechnológia egyik újabb bizonyítéka. A splitview-rendszer lehetővé teszi a vezető és az utas számára, hogy egy azon képernyőn két különböző képet lássanak. Amíg a sofőr a navigációs rendszeren keresztül követi az eseményeket, addig az utas a híreket, vagy akár kedvenc sorozatás is nézheti.

A jövő év első felében a kereskedelmi forgalomban is elérhetővé válik az osztott képernyős technológia, bár az extra felszereltségnek számító kellék árát egyelőre nem tették közzé. Az egész éven át tartó komoly fejlesztés végeredményének tekinthető kettős kijelző a modellfrissítésen keresztülment Mercedes S-osztályban lesz először elérhető.

Forrás: motorauthority.com

A rendszer alapjául szolgáló technológiát már évekkel ezelőtt feltalálták, ám a gyakorlati hasznát elsőként a német autógyár ismerte fel. A high-tech kijelző társfejlesztőinek tekinthető Bosch és Blaupunkt februárban dobja piacra az azonos technológiával előállított termékeit.

A kijelző a jármű fedélzeti számítógépe, valamint a navigációs rendszer mellett a televízió és DVD-rendszerekkel is kompatibilis lesz, ezzel lehetőséget biztosít az anyósülésen utazóknak, hogy filmeket nézzenek egy unalmasnak ígérkező, hosszú út során. A vezető irányába csak a GPS-rendszer és az autóval kapcsolatos egyéb információk jeleníthetők meg.

Az érintőképernyős funkcióval ellátott berendezésen ugyanakkor beállítható, hogy az utas is azt lássa, amit a sofőr. A fülhallgatóknak és a távirányítással kezelhető rendszernek köszönhetően a jövőben az utas úgy televíziózhat, hogy az a sofőrt egyáltalán nem zavarja.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?