11 °C Budapest

Autós nagykoalíció: konkrét lépések a gépjármű finanszírozásért

Pénzcentrum
2008. november 17. 11:37

A Magyar Lízingszövetség, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete valamint a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége együttműködéséből létrejött autós nagykoalíció megalakulása után néhány nappal konkrét javaslatokkal állt elő annak érdekében, hogy stabilizálják a magyar gépjárműpiacot és biztosítsák az ügyfelek folyamatos és biztonságos finanszírozását.

A tagvállalataiknak szóló ajánlások között szerepel az Euró-zónán kívül eső devizanemek magasabb árfolyam-ingadozásból fakadó kockázatok elkerülése érdekében a megfelelő mennyiségben rendelkezésre álló euro- és forint alapú finanszírozás előnyben részesítése, az ügyfél-finanszírozásban a biztonságosabb pénzügyi lízing termék előtérbe helyezése, valamint javasolják ügyfeleiknek, hogy finanszírozásukat casco biztosítás mentesítse a káresemények kockázatai alól.

Saját tagvállalatai működési területén mindhárom fél egyértelművé tette; elkötelezettek arra, hogy konkrét lépéseket tegyenek a jelenlegi pénzpiaci válság negatív hatásainak csökkentése, valamint a kereskedések és szervizek normális működésének biztosítása érdekében.

A nagykoalíció szerint a dráguló pénzpiaci források miatt keletkező áremelkedés elkerülhetetlen és ez a jövőben a kamatok növekedése, valamint a szerződéskötési díj között oszlik majd meg. A megfogalmazott ajánlások hozzájárulhatnak a magyar gépjármű piac stabilizálásához, miközben az ügyfelek számára a biztonságosabb, áttekinthetőbb és folyamatos finanszírozás a vásárlói elégedettséget szolgálja.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?