31 °C Budapest

Mindenkit kenterbe vert a 2009-es hibrid: íme a lista!

Pénzcentrum
2008. november 13. 11:00

Az autógyárak egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kedvező üzemanyag fogyasztási adatok elérésére, különösen igaz ez a német és a japán modellekre. A Forbes magazin azt vizsgálta, hogy a tengerentúli piacon 2009-ben elérhető új modellek közül melyek a legtakarékosabbak. Az élen nem túl nagy meglepetést okozva a Toyota Prius Hybrid áll, az előnye viszont annál megdöbbentőbb.

Az üzemanyagárak csökkenésével átmenetileg fellélegezhetnek az autósok, de ez nem jelenti azt, hogy a gyárakban alábbhagynának az üzemanyag takarékosságot megcélzó fejlesztések. A nehezebben elérhető autóhitelek és egyéb finanszírozási lehetőségek következtében visszaesett a kereslet, ez von le semmit a Toyota mérnökeinek az érdemeiből.

A vételár, az autó teljesítménye és felszereltsége is meghatározó lehet, de a vásárlást megelőzően egyre több vevő érdeklődik a fogyasztási adatok iránt is. Ebben a tekintetben a japán modellekkel nehéz felvenni a versenyt az amerikaiaknak, a német gyártókat pedig a szigorú európai káros-anyag kibocsátási előírások késztetik a takarékos fejlesztésekre. A távol-keleten a hibrid technológia, Európában pedig a dízel meghajtású modellek fejlesztése halad nagyobb ütemben.

A lista nem fed teljes körű vizsgálatot, vannak olyan modellek, amelyek még be tudtak volna férkőzni az itt szereplők közé. Az érintett típusok közül azonban nem mindegyik érhető el az amerikai autópiacon, illetve a magazin nem tudott beszerezni érdemi adatokat a jövő évi modellekről.

A fogyasztási adatok a vegyes használat során mért adatokat tükrözik, a napi használat során ettől némileg eltérhet a tényleges fogyasztás.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?