Mindenkit kenterbe vert a 2009-es hibrid: íme a lista!

Pénzcentrum
2008. november 13. 11:00

Az autógyárak egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kedvező üzemanyag fogyasztási adatok elérésére, különösen igaz ez a német és a japán modellekre. A Forbes magazin azt vizsgálta, hogy a tengerentúli piacon 2009-ben elérhető új modellek közül melyek a legtakarékosabbak. Az élen nem túl nagy meglepetést okozva a Toyota Prius Hybrid áll, az előnye viszont annál megdöbbentőbb.

Az üzemanyagárak csökkenésével átmenetileg fellélegezhetnek az autósok, de ez nem jelenti azt, hogy a gyárakban alábbhagynának az üzemanyag takarékosságot megcélzó fejlesztések. A nehezebben elérhető autóhitelek és egyéb finanszírozási lehetőségek következtében visszaesett a kereslet, ez von le semmit a Toyota mérnökeinek az érdemeiből.

A vételár, az autó teljesítménye és felszereltsége is meghatározó lehet, de a vásárlást megelőzően egyre több vevő érdeklődik a fogyasztási adatok iránt is. Ebben a tekintetben a japán modellekkel nehéz felvenni a versenyt az amerikaiaknak, a német gyártókat pedig a szigorú európai káros-anyag kibocsátási előírások késztetik a takarékos fejlesztésekre. A távol-keleten a hibrid technológia, Európában pedig a dízel meghajtású modellek fejlesztése halad nagyobb ütemben.

A lista nem fed teljes körű vizsgálatot, vannak olyan modellek, amelyek még be tudtak volna férkőzni az itt szereplők közé. Az érintett típusok közül azonban nem mindegyik érhető el az amerikai autópiacon, illetve a magazin nem tudott beszerezni érdemi adatokat a jövő évi modellekről.

A fogyasztási adatok a vegyes használat során mért adatokat tükrözik, a napi használat során ettől némileg eltérhet a tényleges fogyasztás.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?