19 °C Budapest

Mindenkit kenterbe vert a 2009-es hibrid: íme a lista!

Pénzcentrum
2008. november 13. 11:00

Az autógyárak egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kedvező üzemanyag fogyasztási adatok elérésére, különösen igaz ez a német és a japán modellekre. A Forbes magazin azt vizsgálta, hogy a tengerentúli piacon 2009-ben elérhető új modellek közül melyek a legtakarékosabbak. Az élen nem túl nagy meglepetést okozva a Toyota Prius Hybrid áll, az előnye viszont annál megdöbbentőbb.

Az üzemanyagárak csökkenésével átmenetileg fellélegezhetnek az autósok, de ez nem jelenti azt, hogy a gyárakban alábbhagynának az üzemanyag takarékosságot megcélzó fejlesztések. A nehezebben elérhető autóhitelek és egyéb finanszírozási lehetőségek következtében visszaesett a kereslet, ez von le semmit a Toyota mérnökeinek az érdemeiből.

A vételár, az autó teljesítménye és felszereltsége is meghatározó lehet, de a vásárlást megelőzően egyre több vevő érdeklődik a fogyasztási adatok iránt is. Ebben a tekintetben a japán modellekkel nehéz felvenni a versenyt az amerikaiaknak, a német gyártókat pedig a szigorú európai káros-anyag kibocsátási előírások késztetik a takarékos fejlesztésekre. A távol-keleten a hibrid technológia, Európában pedig a dízel meghajtású modellek fejlesztése halad nagyobb ütemben.

A lista nem fed teljes körű vizsgálatot, vannak olyan modellek, amelyek még be tudtak volna férkőzni az itt szereplők közé. Az érintett típusok közül azonban nem mindegyik érhető el az amerikai autópiacon, illetve a magazin nem tudott beszerezni érdemi adatokat a jövő évi modellekről.

A fogyasztási adatok a vegyes használat során mért adatokat tükrözik, a napi használat során ettől némileg eltérhet a tényleges fogyasztás.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM