Elkerülhető a lopott autó vásárlás, ha kereskedésben vásárol

Pénzcentrum
2008. november 13. 11:02

Kiküszöbölhetjük a lopott autó vásárlást, ha szakemberhez fordulunk. Az AAA AUTO a 107 pontos átvizsgálással nem csak az esetleges műszaki hibákat szűri ki, de teljes mértékben meggyőződik a gépjármű eredetéről is.

Az AAA AUTO szerint a használtautó vásárlásnak akkor vannak kockázatai, ha azt nem megbízható kereskedéseken keresztül intézik a vevők. "Használtautó kereskedésben vásárolni azért is fontos, mert egy kereskedés olyan mértékben ellenőrzi a tulajdonost és a gépjárművet, amit egy magánember nem tud megtenni." - mondta el Russell Cort, az AAA AUTO magyarországi ügyvezetője.

A Budapesti Rendőr Főkapitányság idei -2008. I. féléves- statisztikái szerint az első öt, a tolvajok körében közkedvelt autótípus a Suzuki, a Volkswagen, az Opel, a Lada és a Renault. Az AAA AUTO szakemberei szerint elengedhetetlenek az olyan alapvető biztonsági berendezések, mint az immobilizer, a riasztó és a sebességváltózár. "Még ezekkel a biztonsági eszközökkel sem ellophatatlan egy autó, de minél több időt vesz igénybe egy autó feltörése és elkötése, annál nagyobb az esélye annak, hogy rajtakapják a tolvajt lopás közben." - mondta el Cort úr.

Az AAA AUTO-nál, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb forgalmú használtautó kereskedőjénél minden jármű a kereskedő tulajdonában van. "Saját érdekünkben különös figyelmet fordítunk arra, hogy megbizonyosodjunk a hozzánk beérkező gépjárművek eredetéről és műszaki állapotáról. Tapasztalt szerelőink 107 pontos vizsgálatot végeznek el számunkra eladni kívánt autókon, mely során egyértelműen kiderül, ha alkatrészein nem megengedett beavatkozás történt korábban." - tette hozzá Töreki Tamás az AAA AUTO szerviz menedzsere.

Forrás: BRFK

Az AAA AUTO rendelkezik a megfelelő műszerekkel ahhoz, hogy kiszűrje a kétes eredetű autókat. "Mindent megteszünk ügyfeleink és saját biztonságunk érdekében, így természetesen az AAA AUTO rendelkezik a lopás kiszűréséhez szükséges összes felszereléssel. Ilyen például az elengedhetetlen mágneses festékbevonat-mérő, amivel a festékvastagság pillanatok alatt megmérhető. A festék vastagságának mértéke információt ad korábbi esetleges karosszériatörésről illetve javításról. Az anyagszerkezet-mérő - ami egyfajta röntgenként működik - kiváló segítség az alvázszám hamísítás kiszűrésére, továbbá kapcsolatban állunk a rendőrségi 'lopott autó'-adatbázissal is. Így az AAA AUTO-nál semmiképpen sem fordulhat elő, hogy ügyfeleink lopott autót vásároljanak." - fejtette ki Töreki Tamás.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM