4 °C Budapest

Elkerülhető a lopott autó vásárlás, ha kereskedésben vásárol

Pénzcentrum
2008. november 13. 11:02

Kiküszöbölhetjük a lopott autó vásárlást, ha szakemberhez fordulunk. Az AAA AUTO a 107 pontos átvizsgálással nem csak az esetleges műszaki hibákat szűri ki, de teljes mértékben meggyőződik a gépjármű eredetéről is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az AAA AUTO szerint a használtautó vásárlásnak akkor vannak kockázatai, ha azt nem megbízható kereskedéseken keresztül intézik a vevők. "Használtautó kereskedésben vásárolni azért is fontos, mert egy kereskedés olyan mértékben ellenőrzi a tulajdonost és a gépjárművet, amit egy magánember nem tud megtenni." - mondta el Russell Cort, az AAA AUTO magyarországi ügyvezetője.

A Budapesti Rendőr Főkapitányság idei -2008. I. féléves- statisztikái szerint az első öt, a tolvajok körében közkedvelt autótípus a Suzuki, a Volkswagen, az Opel, a Lada és a Renault. Az AAA AUTO szakemberei szerint elengedhetetlenek az olyan alapvető biztonsági berendezések, mint az immobilizer, a riasztó és a sebességváltózár. "Még ezekkel a biztonsági eszközökkel sem ellophatatlan egy autó, de minél több időt vesz igénybe egy autó feltörése és elkötése, annál nagyobb az esélye annak, hogy rajtakapják a tolvajt lopás közben." - mondta el Cort úr.

Az AAA AUTO-nál, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb forgalmú használtautó kereskedőjénél minden jármű a kereskedő tulajdonában van. "Saját érdekünkben különös figyelmet fordítunk arra, hogy megbizonyosodjunk a hozzánk beérkező gépjárművek eredetéről és műszaki állapotáról. Tapasztalt szerelőink 107 pontos vizsgálatot végeznek el számunkra eladni kívánt autókon, mely során egyértelműen kiderül, ha alkatrészein nem megengedett beavatkozás történt korábban." - tette hozzá Töreki Tamás az AAA AUTO szerviz menedzsere.

Forrás: BRFK

Az AAA AUTO rendelkezik a megfelelő műszerekkel ahhoz, hogy kiszűrje a kétes eredetű autókat. "Mindent megteszünk ügyfeleink és saját biztonságunk érdekében, így természetesen az AAA AUTO rendelkezik a lopás kiszűréséhez szükséges összes felszereléssel. Ilyen például az elengedhetetlen mágneses festékbevonat-mérő, amivel a festékvastagság pillanatok alatt megmérhető. A festék vastagságának mértéke információt ad korábbi esetleges karosszériatörésről illetve javításról. Az anyagszerkezet-mérő - ami egyfajta röntgenként működik - kiváló segítség az alvázszám hamísítás kiszűrésére, továbbá kapcsolatban állunk a rendőrségi 'lopott autó'-adatbázissal is. Így az AAA AUTO-nál semmiképpen sem fordulhat elő, hogy ügyfeleink lopott autót vásároljanak." - fejtette ki Töreki Tamás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20