Közös fellépés a lízingcsalások ellen

Pénzcentrum
2008. november 10. 14:19

Az éves szinten körülbelül 14 milliárd forintos kárt okozó autófinanszírozási csalások visszaszorítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Lízingszövetség és az Országos Rendőr-főkapitányság.

A hitel- és lízingcsalások száma megötszöröződött az elmúlt 5 évben, de a bűncselekményeknek csak kevesebb, mint 50 %-a vált ismertté. Az együttműködésbe tömörült szervezetek összehangolt intézkedés sorozat elindításáról döntöttek.

A finanszírozási csalások általában túlmutatnak a Lízingszövetség hatáskörén, ezért is fontos a Rendőrséggel való szorosabb és hatékonyabb együttműködés. Az elmúlt két évben 3200 feljelentést tettek a lízingcégek, a kárérték pedig elérte az 5 milliárd forintot. Az ügyek kevesebb, mint 20 %-át sikerült feltárni és a követeléseknek csak alig 10 %-a térült meg.

A finanszírozó és a nyomozó szervek közös munkájának eredményeképpen az egyes kapitányságok helyett országos hatáskörű finanszírozási csalásra szakosodott munkacsoportot hoznak létre. A szövetség tájékoztatja a rendőrséget a visszaélésekre utaló jelekről, amely vélhetően hatékonyabban veszi fel a küzdelmet a szervezett bűnözői csoportokkal.

A Lízingszövetség a rendőrségi állomány képzésében is részt vesz, a mai napon 2000 példányt adtak át a Rendőrtiszti Főiskola számára a finanszírozási csalásokról szóló kiadványukból. Ezen túl további konferenciákkal és oktatásokkal segítik egymás munkáját.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35