15 °C Budapest

Európa legdrágább autópályája épül: nálunk is durvábbak a románok?

Pénzcentrum
2008. szeptember 11. 08:30

A magyar-román határ mentén fekvő Nagyváradot Brassóval összekötő, 415 kilométeres sztráda megépítéséről szóló szerződést 2003-ban írta alá a román kormány az amerikai Bechtel-lel, az azóta eltelt időszakban azonban mindössze 5 kilométernyi szakaszt sikerült leaszfaltozni - írja a Magyar Nemzet.

A Bechtel kommunikációs igazgatója jelenleg már csak arra az esetre ígéri, hogy 2008 végére 20 kilométeresre nyúlik az aszfaltcsík, ha minden szerencsésen alakul. A román autópálya- és útkezelő társaság minden esetre még meg sem tervezte a csomópontokat, melyeken fel lehetne hajtani az autópályára.

Egy 2006 februárjában kormányhatározattal titkosított dokumentum értelmében az eredetileg 2,2 milliárd euróban megszabott összköltség legkevesebb 5 milliárd euróra rúg, a teljes pályaszakasz átadásának határideje pedig 1 évvel, 2013-ra tolódik ki.

Az optimista becslések szerint is kilométerenként mintegy 13 millió euróba kerülő sztráda ára rekordnak számít a kontinensen: Svédországban például egy kilométert 5 millió euróért építenek.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04