13 °C Budapest

Hitelt kaphatnak a kontinens autógyártói! 27 ország beleegyezése szükséges

Pénzcentrum
2008. október 31. 08:30

Brüsszel 40 milliárd eurós kedvezményes hitelkerettel támogatná az európai autógyártókat környezetbarát motorok kifejlesztése céljából - írja a Világgazdaság.

Az Egyesült Államok után az Európai Bizottság is támogatást nyújtana a hazai autógyártóknak, azzal a céllal, hogy a környezetbarát motorok fejlesztése megvalósulhasson a nehéz helyzetben lévő gyártók esetén is.

Erre az Európai Befektetési Banknál tőkeemelésre lenne szükség, amihez azonban mind a 27 tagállam beleegyezése szükséges.

A Peugeot Citroen elnöke szerint szükség is van erre a hitelkeretre, hiszen a bankoknál jelenleg elapadt a forráskihelyezés. A Daimler nem nyilatkozott arról, hogy igénybe venné-e az úniós hitelt.

A Porsche vezetője viszont elutasította azt, mondván hogy egy luxuskategóriás autógyártónál szóba sem jöhet az állami segítségnyújtás.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Audi Hungáriánál, illetve a General Motors Powertain Magyarországnál azt mondták, hogy a döntés az anyavállalat kezében van.

Brüsszel azonban arra is figyelmeztetett, hogy semmi esetre sem csaphat ez át tagállamok közötti iparág-támogatási versenybe. A német kabinet most azt fontolgatja, hogy az környezetbarát motorokat gyártó cégeknek adókedvezményt nyújt.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04