22 °C Budapest

Speciális autó nőknek: ennyire nem tudnak vezetni?

Pénzcentrum
2008. október 8. 11:00

Kifejezetten női autót készít az iráni állami autógyártó, Khodro. A projekt akár hízelgő is lehetne a nemek közti egyenlőséget nem annyira favorizáló országban, ám a kocsi karakterisztikái erősen lehűtik a lelkesedést.

Az autó automata váltós lesz, elektronikus parkolás-segítő funkciók lesznek beleépítve és navigációs rendszerrel lesz felszerelve, hogy "bizonyos női képességek hiányát ellensúlyozza".

Az már kevéssé bántó, hogy gömbölyded formákkal és lágy színekkel játszanának a tervezők. A gyártó képviselője szerint a nők igényei sokban különböznek a férfiakétól, ezért kell nekik speciális autót készíteni.

A kocsit csak Iránban árulják majd és a gyártó tervei szerint 2009 júniusában kerülhet piacra, így pont elérhető lesz az iráni nők napjára.

A Khodro egyébként korábban furcsa fejlesztéseinek sorában megemlített egy olyan "iszlám autót" is, melynek navigációs rendszere kifejezetten arra van beállítva, hogy megmutassa Mekka irányát.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?