14 °C Budapest

Vigyázz, ha Romániába utazol! A jogsid bánhatja...

Pénzcentrum
2008. augusztus 11. 10:00

A magyar turistáknak fokozottan érdemes odafigyelniük, ha Romániába utaznak, ugyanis a túl sok közlekedési baleset csökkentése érdekében a román rendőrség fokozottan ellenőrzi a közutakat - írja a Népszabadság.

Büntetésre számíthatnak azok, akiknél nincs becsatolva minden utas biztonsági öve, vagy ha valaki vezetés közben kézben tartott mobilon beszél. A román törvények ráadásul teljes mértékben tiltják az alkoholfogyasztást, így egy korty ital sem megengedett.

A sebességkorlátok betartása is kiemelt figyelmet igényel majd, mivel ezt is szigorúan fogják ellenőrizni a határon túl. Lakott területen belül óránként 50 kilométerrel szabad közlekedni, lakott területen kívül pedig a megengedett sebesség 100 km/óra. Több helyen ráadásul kamerákat is felszereltek, hogy éjjel nappal ellenőrizni lehessen a szabályok betartását.

A büntetés mértékét viszont nem árulták el a hatóságok, annak mértéke ugyanis a sebesség átlépésének mértékétől nagyban függ. Abban az esetben viszont, ha a megengedett sebességhatárt 50 km/órával átlépte a sofőr, vagy nem adott elsőbbséget a gyalogosoknak, a jogosítványát is visszatarthatják, amit később visszajuttatnak Magyarországra.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20