19 °C Budapest

Vigyázz, ha Romániába utazol! A jogsid bánhatja...

Pénzcentrum
2008. augusztus 11. 10:00

A magyar turistáknak fokozottan érdemes odafigyelniük, ha Romániába utaznak, ugyanis a túl sok közlekedési baleset csökkentése érdekében a román rendőrség fokozottan ellenőrzi a közutakat - írja a Népszabadság.

Büntetésre számíthatnak azok, akiknél nincs becsatolva minden utas biztonsági öve, vagy ha valaki vezetés közben kézben tartott mobilon beszél. A román törvények ráadásul teljes mértékben tiltják az alkoholfogyasztást, így egy korty ital sem megengedett.

A sebességkorlátok betartása is kiemelt figyelmet igényel majd, mivel ezt is szigorúan fogják ellenőrizni a határon túl. Lakott területen belül óránként 50 kilométerrel szabad közlekedni, lakott területen kívül pedig a megengedett sebesség 100 km/óra. Több helyen ráadásul kamerákat is felszereltek, hogy éjjel nappal ellenőrizni lehessen a szabályok betartását.

A büntetés mértékét viszont nem árulták el a hatóságok, annak mértéke ugyanis a sebesség átlépésének mértékétől nagyban függ. Abban az esetben viszont, ha a megengedett sebességhatárt 50 km/órával átlépte a sofőr, vagy nem adott elsőbbséget a gyalogosoknak, a jogosítványát is visszatarthatják, amit később visszajuttatnak Magyarországra.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?