3 °C Budapest

Besült a motor: nem figyelnek oda a britek

Pénzcentrum
2008. július 29. 09:30

Egy friss felmérés adatai szerint 10-ből egy sofőr nem végez el semmilyen alap fenntartási - ellenőrzési tevékenységet a kötelező szervizek között. A helyzet nem túl rózsás a szigetországban, az autósok egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy mit is kellene tenniük a kocsijukkal.

A megkérdezett 1338 autós közel fele azzal sem volt tisztában, hogy elérkezett a kötelező szerviz ideje. Az Automotive Technician Accreditation kutatása rámutatott arra, hogy egyáltalán nem arról van szó, hogy a mai kocsik rosszabb minőségűek volnának, hanem a gyakori hibák az emberi hibákból és feledékenységből adódnak.

A megkérdezettek 45 százaléka vallotta be, hogy közel semmit sem tud arról, hogyan kellene karbantartania az autóját.

Egy másik, az előzőtől független felmérés szerint a britek éves szinten 300 millió fontot (87 milliárd forintot) kell, hogy kiadjanak azért, mert nem nézik rendszeresen az olajszintet. A Comma adatai szerint az autósok 75 százaléka nincs tisztában azzal, hogy pontosan mit jelent a műszerfalon az olajszintet mérő lámpa, s 60 százalék vallotta be, hogy nem nézi rendszeresen a nívópálcát.

A tavalyi év során becslések szerint 215 ezer motor sült be az elégtelen olajszint miatt, a javítás költségei emiatt 1400 fontra (400 ezer forintra) rúgtak átlagosan.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57