21 °C Budapest

Magyarországra voksolt a Mercedes!

Pénzcentrum
2008. június 18. 09:38

Az InfoRádió a DowJones hírügynökség jelentését idézve arról ad hírt, hogy a Daimler Benz Magyarországot választotta a Mercedes E-modellek gyártása helyszínéül. A konszern Kecskeméten létesít, 800 millió eurós beruházással, egy 2500 főt foglalkoztató üzemet.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara közleménye is megerősíti a bejelentést, igaz némileg eltérő információt ad: német Daimler AG bejelentette, hogy Kecskeméten tervez létesíteni új gyártóüze-mét, ahol új A- és B-osztályú Mercedes-modelleket gyártaná. A 800 millió eurós be-ruházással 2500 új munkahely jönne létre. Az erről szóló szándéknyilatkozatot a kö-vetkező hetekben fogják aláírni a magyar illetékesekkel.

A magyarországi beruházás mellett a Rastatti telepen is bővítik a kapacitásokat.

"A magyarországi telephely megfelel a konszern magas minőségi és mennyiségi kö-vetelményeinek", mondta a döntés bejelentése alkalmából Rainer Schmückle, a Mer-cedes-Benz Cars Chief Operating Officer-e.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara üdvözli ezt döntést, amely azt bizonyítja, hogy Magyarország nemzetközileg versenyképes befektetési feltételeket tud nyújtani magas technológiai színvonalú termeléshez.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?