Magyarországra voksolt a Mercedes!

Pénzcentrum
2008. június 18. 09:38

Az InfoRádió a DowJones hírügynökség jelentését idézve arról ad hírt, hogy a Daimler Benz Magyarországot választotta a Mercedes E-modellek gyártása helyszínéül. A konszern Kecskeméten létesít, 800 millió eurós beruházással, egy 2500 főt foglalkoztató üzemet.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara közleménye is megerősíti a bejelentést, igaz némileg eltérő információt ad: német Daimler AG bejelentette, hogy Kecskeméten tervez létesíteni új gyártóüze-mét, ahol új A- és B-osztályú Mercedes-modelleket gyártaná. A 800 millió eurós be-ruházással 2500 új munkahely jönne létre. Az erről szóló szándéknyilatkozatot a kö-vetkező hetekben fogják aláírni a magyar illetékesekkel.

A magyarországi beruházás mellett a Rastatti telepen is bővítik a kapacitásokat.

"A magyarországi telephely megfelel a konszern magas minőségi és mennyiségi kö-vetelményeinek", mondta a döntés bejelentése alkalmából Rainer Schmückle, a Mer-cedes-Benz Cars Chief Operating Officer-e.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara üdvözli ezt döntést, amely azt bizonyítja, hogy Magyarország nemzetközileg versenyképes befektetési feltételeket tud nyújtani magas technológiai színvonalú termeléshez.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?