Tarifát emelnének a fővárosi taxisok

Pénzcentrum
2008. június 16. 09:15

A 2000 óta változatlan 300 forintos alapdíj, és 240 forintos nappali kilométerdíj emelésért nyújták be tarifaemelési javaslatukat a taxisok a Fővárosi Önkormányzatnak - írja a Világgazdaság.

A javaslattal még várhatóan ebben a hónapban előállnak a taxisok érdekvédelmi szervezetei. Indokaik között szerepel a jelentős üzemanyagár emelkedés, melynek megemelkedett költségeit nem tudják kitermelni az erős verseny és a maximált árak miatt.

A fővárosban mintegy 5400 taxisnak van engedélye, ezek háromnegyede fuvarszervező irodákkal, a maximális árnál jóval alacsonyabb tarifával dolgozik.

A taxisok szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy az évente 25 ezer forintot jelentő droszthasználatért cserébe legtöbben nem kapnak semmit, mivel csak 1200-1300 férőhely van. Az alkalmatlan illetve tisztességtelen taxisokat sem szűri ki semmilyen hatóság, akik legtöbbször elfoglalják a szórakozóhelyek környékét.

A jövőben az APEH, a közterület-felügyelet és a közlekedési hatóság átfogó fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket fog tartani, amit a taxisszövetség is támogat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?