14 °C Budapest

Távirányítással fosztják ki újabban az autót! Védekezni nem lehet...

Pénzcentrum
2008. június 12. 08:45

Leginkább a nagyáruházak parkolóiban van veszélyben autónk, itt fordulnak elő ugyanis leggyakrabban trükkös tolvajok. Speciális berendezéssel leolvassák a távlezárással sugárzott kódot, majd a megszerzett és rögzített jelek újbóli leadásával kinyitják a kocsit, és kifosztják - írja a Magyar Nemzet.

A módszer legelőször 7-8 éve jelent meg hazánkban, de az utóbbi időben újra belendültek a tolvajok. Leginkább az ugrókódos riasztókkal felszerelt kocsik vannak veszélyben, védekezni pedig szinte lehetetlen.

A bevásárlás után visszatérő autós észre sem veszi a manővert, mivel szabályosan nyitották, zárták az autót. A tapasztalatok szerint a tolvajok korábban egymástól lízingelték az ilyen berendezéseket, egy millió forint ellenében 10 lopást tudtak végrehajtani.

A tulajdonos egy dolgot tehet, körültekintőbben jár el. Ha elsőre nem sikerül lezárni a távirányítóval a kocsit, akkor a sofőr jobban teszi ha visszaül és megy egy kört, ugyanis pont ez a rendszer lényege, többszöri próbálkozásra sikerül csak lezárni a kocsit, miközben a leadott 3-4 jelet rögzítik a tolvajok.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06