22 °C Budapest

Távirányítással fosztják ki újabban az autót! Védekezni nem lehet...

Pénzcentrum
2008. június 12. 08:45

Leginkább a nagyáruházak parkolóiban van veszélyben autónk, itt fordulnak elő ugyanis leggyakrabban trükkös tolvajok. Speciális berendezéssel leolvassák a távlezárással sugárzott kódot, majd a megszerzett és rögzített jelek újbóli leadásával kinyitják a kocsit, és kifosztják - írja a Magyar Nemzet.

A módszer legelőször 7-8 éve jelent meg hazánkban, de az utóbbi időben újra belendültek a tolvajok. Leginkább az ugrókódos riasztókkal felszerelt kocsik vannak veszélyben, védekezni pedig szinte lehetetlen.

A bevásárlás után visszatérő autós észre sem veszi a manővert, mivel szabályosan nyitották, zárták az autót. A tapasztalatok szerint a tolvajok korábban egymástól lízingelték az ilyen berendezéseket, egy millió forint ellenében 10 lopást tudtak végrehajtani.

A tulajdonos egy dolgot tehet, körültekintőbben jár el. Ha elsőre nem sikerül lezárni a távirányítóval a kocsit, akkor a sofőr jobban teszi ha visszaül és megy egy kört, ugyanis pont ez a rendszer lényege, többszöri próbálkozásra sikerül csak lezárni a kocsit, miközben a leadott 3-4 jelet rögzítik a tolvajok.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?