22 °C Budapest

Sikeres autóvadászat a pünkösdi hétvégén

Pénzcentrum
2008. május 13. 13:53

Az idei pünkösdi hétvégén ismét tizenhat vadászegységből álló, elhivatott civil járta speciálisan felszerelt autókban Budapest utcáit, hogy kiszűrjék a "bűnügyi szempontból releváns" azaz a lopott vagy bűncselekmény miatt körözött, esetleg forgalomból kivont gépjárműveket.

Az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (AOÉE) 2004 óta tradicionálisan a Generali-Providencia Biztosító Zrt. által létrehozott Generali a Biztonságért Alapítvánnyal (GABA) közösen a pünkösdi hétvégén tartja egyik legnevesebb autóvadász-megmozdulását.
"Nem csak a 16 vadászegység pilótái számára volt az V. Generali Autóvadász Kupa az év szinte legizgalmasabb eseménye, hanem számomra, mint a mozgalom elindítója számára is. Autómra e hétvégén további egy rovátka került az eddigi 984 mellé, amelyek az évek során ellopott, majd általam megtalált gépjárművek számát jelzik." - nyilatkozta Sánta László az AOÉE elnöke.

A pünkösdi ünnepek alatt összesen 128 valamilyen szempontból problémásnak nevezhető járművet találtak meg az autóvadász csapatok, amelyből 13 darab körözött jármű volt. Ebből 3 darabot lopás, 10 gépjárművet pedig valamilyen bűncselekmény miatt köröztek. Ezen felül 11 gépjármű volt lízingopcióval terhelve, és 6 esetben merült fel az egyedi azonosítójel meghamisításának gyanúja, 93 esetben pedig a forgalomból már kivont közlekedő gépjárműre leltek. Öt körözött személy elfogására került sor és 6 esetben az elkövetőt is előállították.
Az V. Generali Autóvadász Kupán legjobban teljesítő csapat a Sződligeti Polgárőrség Vadász IX-es csapata volt, 88 ponttal, a legértékesebb megtalált autó pedig egy közel 7 millió forint értékű Opel Viraro volt.

A győztesnek járó Generali Autóvadász Kupát átadó Fónai Imre GABA kuratóriumi tag példaértékűnek nevezte a civil szervezetek, a rendvédelmi szervek és a biztosító összefogását és kiemelte: kevés kezdeményezésről mondható el, hogy ilyen széles társadalmi támogatottságot élvez.
Az autóvadászok és a rendőrség összefogásának köszönhetően, a sikeres zsákmányszerzéseket rövid időn belül rendőri intézkedések követették. A megtalált gépjárművek közül a lopásért keresetteket a BRFK rövidesen visszaszolgáltatja jogos tulajdonosainak.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?