Sikeres autóvadászat a pünkösdi hétvégén

Pénzcentrum
2008. május 13. 13:53

Az idei pünkösdi hétvégén ismét tizenhat vadászegységből álló, elhivatott civil járta speciálisan felszerelt autókban Budapest utcáit, hogy kiszűrjék a "bűnügyi szempontból releváns" azaz a lopott vagy bűncselekmény miatt körözött, esetleg forgalomból kivont gépjárműveket.

Az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (AOÉE) 2004 óta tradicionálisan a Generali-Providencia Biztosító Zrt. által létrehozott Generali a Biztonságért Alapítvánnyal (GABA) közösen a pünkösdi hétvégén tartja egyik legnevesebb autóvadász-megmozdulását.
"Nem csak a 16 vadászegység pilótái számára volt az V. Generali Autóvadász Kupa az év szinte legizgalmasabb eseménye, hanem számomra, mint a mozgalom elindítója számára is. Autómra e hétvégén további egy rovátka került az eddigi 984 mellé, amelyek az évek során ellopott, majd általam megtalált gépjárművek számát jelzik." - nyilatkozta Sánta László az AOÉE elnöke.

A pünkösdi ünnepek alatt összesen 128 valamilyen szempontból problémásnak nevezhető járművet találtak meg az autóvadász csapatok, amelyből 13 darab körözött jármű volt. Ebből 3 darabot lopás, 10 gépjárművet pedig valamilyen bűncselekmény miatt köröztek. Ezen felül 11 gépjármű volt lízingopcióval terhelve, és 6 esetben merült fel az egyedi azonosítójel meghamisításának gyanúja, 93 esetben pedig a forgalomból már kivont közlekedő gépjárműre leltek. Öt körözött személy elfogására került sor és 6 esetben az elkövetőt is előállították.
Az V. Generali Autóvadász Kupán legjobban teljesítő csapat a Sződligeti Polgárőrség Vadász IX-es csapata volt, 88 ponttal, a legértékesebb megtalált autó pedig egy közel 7 millió forint értékű Opel Viraro volt.

A győztesnek járó Generali Autóvadász Kupát átadó Fónai Imre GABA kuratóriumi tag példaértékűnek nevezte a civil szervezetek, a rendvédelmi szervek és a biztosító összefogását és kiemelte: kevés kezdeményezésről mondható el, hogy ilyen széles társadalmi támogatottságot élvez.
Az autóvadászok és a rendőrség összefogásának köszönhetően, a sikeres zsákmányszerzéseket rövid időn belül rendőri intézkedések követették. A megtalált gépjárművek közül a lopásért keresetteket a BRFK rövidesen visszaszolgáltatja jogos tulajdonosainak.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm