29 °C Budapest

Sikeres autóvadászat a pünkösdi hétvégén

Pénzcentrum
2008. május 13. 13:53

Az idei pünkösdi hétvégén ismét tizenhat vadászegységből álló, elhivatott civil járta speciálisan felszerelt autókban Budapest utcáit, hogy kiszűrjék a "bűnügyi szempontból releváns" azaz a lopott vagy bűncselekmény miatt körözött, esetleg forgalomból kivont gépjárműveket.

Az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (AOÉE) 2004 óta tradicionálisan a Generali-Providencia Biztosító Zrt. által létrehozott Generali a Biztonságért Alapítvánnyal (GABA) közösen a pünkösdi hétvégén tartja egyik legnevesebb autóvadász-megmozdulását.
"Nem csak a 16 vadászegység pilótái számára volt az V. Generali Autóvadász Kupa az év szinte legizgalmasabb eseménye, hanem számomra, mint a mozgalom elindítója számára is. Autómra e hétvégén további egy rovátka került az eddigi 984 mellé, amelyek az évek során ellopott, majd általam megtalált gépjárművek számát jelzik." - nyilatkozta Sánta László az AOÉE elnöke.

A pünkösdi ünnepek alatt összesen 128 valamilyen szempontból problémásnak nevezhető járművet találtak meg az autóvadász csapatok, amelyből 13 darab körözött jármű volt. Ebből 3 darabot lopás, 10 gépjárművet pedig valamilyen bűncselekmény miatt köröztek. Ezen felül 11 gépjármű volt lízingopcióval terhelve, és 6 esetben merült fel az egyedi azonosítójel meghamisításának gyanúja, 93 esetben pedig a forgalomból már kivont közlekedő gépjárműre leltek. Öt körözött személy elfogására került sor és 6 esetben az elkövetőt is előállították.
Az V. Generali Autóvadász Kupán legjobban teljesítő csapat a Sződligeti Polgárőrség Vadász IX-es csapata volt, 88 ponttal, a legértékesebb megtalált autó pedig egy közel 7 millió forint értékű Opel Viraro volt.

A győztesnek járó Generali Autóvadász Kupát átadó Fónai Imre GABA kuratóriumi tag példaértékűnek nevezte a civil szervezetek, a rendvédelmi szervek és a biztosító összefogását és kiemelte: kevés kezdeményezésről mondható el, hogy ilyen széles társadalmi támogatottságot élvez.
Az autóvadászok és a rendőrség összefogásának köszönhetően, a sikeres zsákmányszerzéseket rövid időn belül rendőri intézkedések követették. A megtalált gépjárművek közül a lopásért keresetteket a BRFK rövidesen visszaszolgáltatja jogos tulajdonosainak.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem