12 °C Budapest

Zajvédelem: falak emelése, vagy inkább sebességkorlátozás?

Pénzcentrum
2008. május 26. 09:00

Autópályák, autóutak építésekor a hatósági engedély egyik feltétele a környezet védelme a keletkező zaj ellen. A leggyakoribb módszer a zajvédő fal építése, de más megoldás is létezik - írja a Napi Gazdaság.

Amennyiben a környezeti feltételek adottak, úgy a tájjal harmonizáló zajvédelmi eszközt, vagyis töltést vagy védőerdőt kell építeni. Ahol viszont a lakott területhez közel halad az út, leginkább zajvédelmi falat szoktak felhúzni.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. vizsgálatai alapján azonban a sebesség korlátozásával is csökkenthető a zajterhelés. A 100 km/óráról 80 km/órára történő sebességcsökkentés például 1,5-2 dB zajcsökkentést eredményez. Hasonló mértékű eredményhez 1-1,5 méterrel magasabb zajárnyékoló fal szükséges.

Másik módszer az úgynevezett "suttogó aszfalt", ami csökkenti a kerék és az útburkolat kölcsönhatásából eredő zajokat, azáltal, hogy megfelelő kopóréteget építenek az úttestbe.

Szakértők szerint jobb eredményt hoz az is, ha nem az úttest mellé, hanem a zajtól védendő terület köré húzzák fel a védőfalat, aminek legalább 2-3,5 méter magasnak kell lennie határértéktől függően.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?