Tízszeres helyszíni bírság: óvatosan vezess Szlovákiában!

Pénzcentrum
2008. április 24. 08:15

Október 1-jétől léphet hatályba az új szlovák KRESZ, melynek értelmében kötelező lesz egész évben a reflektorok használata, tilos lesz kézben tartott mobillal telefonálni a volán mögött, a lakott településeken pedig 60-ról 50 km/órára csökken a maximálisan megengedett sebesség - írja a Napi.

A kispénzű autósokra tekintettel nem tették kötelezővé a téli gumi használatát, azt azonban előírják, hogy azokon a napokon, amikor összefüggő hó vagy jég borítja az utakat, csak téli gumival lehet ráhajtani.

A pénzbírságok díjszabása emelkedik: az alkoholteszt elutasítását 10 ezer koronától (kb. 80 ezer forint) 40 ezer koronáig büntetik. A maximális sebesség túllépése 5000-25 000 koronába kerülhet, a helyszíni bírság felső határa pedig megtízszereződik: a jelenlegi 2000 koronáról 20 ezer koronára, mintegy 160 ezer forintra emelkedik.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?