11 °C Budapest

Koncentrálódó hazai autópiac

Pénzcentrum
2008. április 8. 09:30

Új kereskedelmi modell indulhat útjára még ebben az évben a hazai piacon. Az új értékesítési csatorna lényege, hogy több autókereskedő tömörül szövetségbe és közösen kínálják portékájukat, jelentős költségcsökkentést és erősebb alkupozíciót érve el ezzel a gyártóknál - írja a Világgazdaság.

Természetesen megoszlik, a szakma véleménye arról, hogy mikor jelenik meg az új értékesítési modell a hazai piacon. Egyes szakértők szerint az autópiac szűkülése és tőkeerős nyugati versenytársak megjelenésének köszönhetően a kis hazai szereplők létkérdése az összefogás. Mások szerint megállt a hazai autópiac a lejtőn és jól menő hazai vállalkozásoknak nem érdeke, ilyesfajta értékesítési szövetség létrehozása.

Emellett a háttérben folynak a felvásárlások és több hazai nagyvállalkozó próbálja érdekeltségeit kiterjeszteni, úgy, hogy kisebb kereskedésekben szerez befolyásoló részesedést.

Kérdéses tehát a hazai autókereskedők jövője, vagy koncentrálódni fog a piac és néhány nagy hazai szereplő kezében lesz a kereskedések nagy része, vagy szövetségbe tömörülnek a szalonokat üzemeltetők, kvédve ezáltal a felvásárlást, illetve a külföldi cégek piacszerzését.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?