Januárban tarolt a Volkswagen: mindenki Golfot akar!

Pénzcentrum
2008. február 22. 15:00

A tavalyi problémák az autók eladásával sok országban megoldódni látszanak, de vannak olyan piacok is, ahol az autókereskedők közel 50 százalékos csökkenést könyvelhettek el. A legtöbb autót a Volkswagen adta el, a BMW viszont közel 8,6 százalékos növekedést produkált 2008 első hónapjában...

Az új autók eladása az európai piacon egyre csökken. 2008 januárjában 1,7 százalékkal volt alacsonyabb az eladás, mint egy évvel korábban, ez 21 713 darabbal kevesebb, "mindössze" 1 272 243 modell. A Volkswagen idén megtartotta a vezető szerepét Európa legtöbbet eladó autóinak listáján, eddig 127 350 eladott autóval, ami 4,9 százalékkal magasabb, mint 2007 januárjában. A második helyen a Ford áll, még annak ellenére is, hogy 0,8 százalékos csökkentést produkált.


A felmérést végző Jato Dynamics szakértője szerint az első hetek nehézkesek voltak 2008-ban, ennek ellenére még kell egy kis idő, hogy meg lehessen állapítani, hogy hogyan fog teljesíteni az autópiac idén.

A fiat teljesítménye viszont idén meglepetést okozott, ez volt az első olyan időszak, amikor az eladások tekintetében az első ötbe bejutott. A Volkswagent leszámítva az első öt helyezett közül a Fiat volt, ami jelentős növekedést tudott produkálni az előző év januárjához képest, aminek részben az is lehetett az oka, hogy a Fiat 500 megkapta az év autója díjat a kategóriájában.


A modelleket esetében szintén a Volkswagen teljesített legjobban, mégpedig a Golffal, de az első tízbe még a Polo is belefért. Emellett a Fiat és a Ford szintén két-két márkával tudta magát képviseltetni az első 10 helyezettben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Jato országonként is elvégezte az eladásokra vonatkozó felmérését. A kapott adatok vegyesek, számos ország hatalmas növekedéseket produkáltak, mint például Litvénia 66 százalékot, ezzel szembe Luxemburg, 49 százalékkal kevesebb új autót tudott csak eladni idén az első hónapban, 2007-hez viszonyítva.


Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem