3 °C Budapest

Vége a szép időknek: a gyorshajtókat lekorlátozza a kocsi!

Pénzcentrum
2008. február 11. 14:00

Véget érhet a gyorshajtás az utakon, a kanadai hírek szerint. A legújabb próbálkozás a sofőrök sebességének csökkentésére egy olyan berendezés, ami a sofőr akarata ellenére lelassítja az autót, ha véletlenül átlépné a megengedett sebességet. Az új eszköz egy GPS berendezés segítségével működik, rendelkezik az adott utakon megengedett sebesség adataival, és képes átvenni az autó irányítását, ha arra szükség van.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Azért nem veszi annyira szigorúan az 50-es táblát, ha a sofőr 55-el megy, azt még elnézi, de azért szól érte a berendezés. Az eszközt már 10 önként jelentkező ki is próbálta, a tesztverzió a sebességkorlátozás felett megnehezíti a gázpedál lenyomását, ami még nem balesetveszélyes, viszont ez jó jelzése lehet annak, hogy az autó többel megy, mint szabadna.

A notórius gyorshajtóknak a tervek szerint kötelező lenne az eszköz alkalmazása. Minden autóba beépítenék, de csak akkor kapcsolják be, ha valakit már többször is gyorshajtáson kaptak. Az illetékesek szerint ez egy jó indok lenne a rendszeresen vétkezőknek, hogy jó útra térjenek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20