Újautót félmillió alatt? Csak január 10-ig kell várni!

Pénzcentrum
2007. december 20. 10:05

Január 10-n az Új-Delhiben rendezett Autó Expón lehull a lepel az indiai Tata Motors konglomerátum által fejlesztett "legolcsóbb autóról", mely világszerte igyekszik majd ezt a szerepet betölteni.

A korábbi hírek ugyan még 2200 dolláros árról szóltak, a legfrissebb jelentésekben már 2500 dollár, azaz mintegy 450 ezer forintos ár szerepel. Szakértők szerint a világ legolcsóbb személyautójának árát a dráguló alapanyagok feljebb nyomhatják, a Tata azonban ígéretet tett arra, hogy 100 000 rúpiáért, azaz 2500 dollárért árulja majd a kocsit.

Az abszolút fapados modellre több gyártó is hajt: a Renault/Nissan és az indiai Bajaj Auto 3000 dolláros árszintet szeretne elérni legolcsóbb modelljénél.

A fapadosok legszálkásabbika persze minden bizonnyal az európai és amerikai standardokat alapul véve rendkívül erőtlen meghajtású lesz és a biztonsági előírásoknak is aligha felel meg, a fő cél azonban, hogy a fejlődő világ széles tömegeinek nyújtson megfizethető mobilitást, új lehetőségeket megnyitva ezzel.

Kérdés persze, hogy mennyire fog megférni az ultra-fapados szegmens megcélzása a Tata azon stratégiájával, melyben a Jaguárért és a Land Roverért folytatott versenyfutás is szerepel.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35