Neked mennyit ér a díj, amikor autót veszel?

Pénzcentrum
2007. november 21. 08:45

Az átlagpolgár számára már megfizethetetlen kategóriákban a költségleszorítás kényszerének elmaradása nagyobb teret enged az innovációnak és a minőségnek, így nem csoda, hogy az Év Autója díj esetében a szakértő zsűri a fent említett két tényező mellett nagy hangsúlyt fektet az adott modell által nyújtott ár-érték arányra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az autógyártók persze szívesen hirdetik, hogy adott modelljük elnyerte valamelyik szakmai fórum elismerését, a díjak értékesítésre gyakorolt hatását azonban nehéz megbecsülni, mivel azok esetében általában kritérium, hogy a modell újdonságot jelentsen - olvasható a Népszabadságban.

A tavalyi évben a Ford S-Max modellje nyerte el az 58 tagú COTY bizottság tetszését. A hazai értékesítés azonban nem tud releváns eredményeket felmutatni, a modellhez ugyanis legolcsóbban 6,7 millió forintért lehet hozzá jutni, ezért 2 literes, 145 lóerős autót kap az S-Max mellett döntő autóvásárló.

Hazánkban a Ford tavaly 14 720 új autót értékesített, ebből azonban csak 285 darab volt S-Max. Az összeurópai adatok azonban a gyár szempontjából sokkal kedvezőbb képet mutatnak, a nyugat-európai vásárlóknak ugyanis láthatóan tetszett az új modell, melyből 64,6 ezret értékesítettek a kontinensen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06