21 °C Budapest

Megvan a "legértékesebb" autók listája: Te miért fizettél ennyit?

Pénzcentrum
2007. november 9. 14:00

Néhány évvel ezelőtt, a Hyundairól, mint autómodellről még korántsem a minőség és az értékállóság jutott az autóvásárlók eszébe. A kétes hírű autógyártó modelljei sokkal inkább az olcsó megoldást jelentettek az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező háztartások számára.

A hosszú évek autógyártási gyakorlata azonban meghozta a maga eredményét, így bár a márka még mindig enyhén az iparági átlag alatt teljesít, a Santa Fe már elnyerte a fogyasztók tetszését. Sőt a vásárlás után készített felmérések is arról tanúskodnak, hogy a modell megbízható és megfelel a felé támasztott elvárásoknak.

Az amerikai Forbes ismét rangsorolta a modelleket az alapján, hogy mekkora értéket képviselhetnek az autósok számára. A rangsor alapját a Strategic Visions eredményei adják, melyek a vezetés élményéről, a megbízhatóságról, a kereskedői kiszolgálás minőségéről, illetve a rövid- és hosszú távon felmerülő költségekről adnak információt az értékindexeken keresztül.

Másod elemként a Forbes figyelembe vette a márkával kapcsolatos fogyasztói felmérések eredményét, kiszűrve az ipari átlag alatti márkákat, ezért van az, hogy több modell esetében ez az érték azonos. A végül kapott eredményt pedig korrigálta az Automotive Leasing Guide által nyújtott adatokkal, melyek a várható amortizáció mértékét mutatják meg.

Így alakult ki a következő rangsor, melyet, habár az eredmények főként az amerikai fogyasztók értékrendszerét tükrözik, a magyar autósoknak is érdemes lehet végigböngészni, mielőtt egyik vagy másik modell megvásárlása mellett döntenek.

Az abszolút győztes a Mini Cooper, amely a BMW kiterjedt kereskedői hálózatának köszönheti sikerességét, illetve annak, hogy a vevők általában elégedettek a kiszolgálással. A Mini emellett vezeti a megbízhatósági listákat is, és hatodik éve folyamatosan győztesként kerül ki a Strategic Vision felméréséből, legalábbis, ami kategóriáját illeti.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A második helyen a Lexus LS 460 végzett. A Toyota luxusmárkája éveken keresztül vezette a J.D. Powers and Associates elégedettségi felmérését, a kereskedéseket jellemző legendásan jó kiszolgálás miatt. Ehhez még hozzájárul, hogy maga az LS modell a technológiai megoldások széles körét kínálja.

Látható, hogy a legjobbak között többségben vannak a japán autók: a Toyota esetében a luxusmárka, vagyis a Lexus jött ki jól a versengésből, míg a másik nagy autógyártónál maga a Honda vívta ki a bírálók elismerését. A japán autókon kívül szinte kizárólagosan csak német modellek fértek fel a ranglistára, itt azonban főként a BMW viszi a prímet.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem