14 °C Budapest

Megvan a "legértékesebb" autók listája: Te miért fizettél ennyit?

Pénzcentrum
2007. november 9. 14:00

Néhány évvel ezelőtt, a Hyundairól, mint autómodellről még korántsem a minőség és az értékállóság jutott az autóvásárlók eszébe. A kétes hírű autógyártó modelljei sokkal inkább az olcsó megoldást jelentettek az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező háztartások számára.

A hosszú évek autógyártási gyakorlata azonban meghozta a maga eredményét, így bár a márka még mindig enyhén az iparági átlag alatt teljesít, a Santa Fe már elnyerte a fogyasztók tetszését. Sőt a vásárlás után készített felmérések is arról tanúskodnak, hogy a modell megbízható és megfelel a felé támasztott elvárásoknak.

Az amerikai Forbes ismét rangsorolta a modelleket az alapján, hogy mekkora értéket képviselhetnek az autósok számára. A rangsor alapját a Strategic Visions eredményei adják, melyek a vezetés élményéről, a megbízhatóságról, a kereskedői kiszolgálás minőségéről, illetve a rövid- és hosszú távon felmerülő költségekről adnak információt az értékindexeken keresztül.

Másod elemként a Forbes figyelembe vette a márkával kapcsolatos fogyasztói felmérések eredményét, kiszűrve az ipari átlag alatti márkákat, ezért van az, hogy több modell esetében ez az érték azonos. A végül kapott eredményt pedig korrigálta az Automotive Leasing Guide által nyújtott adatokkal, melyek a várható amortizáció mértékét mutatják meg.

Így alakult ki a következő rangsor, melyet, habár az eredmények főként az amerikai fogyasztók értékrendszerét tükrözik, a magyar autósoknak is érdemes lehet végigböngészni, mielőtt egyik vagy másik modell megvásárlása mellett döntenek.

Az abszolút győztes a Mini Cooper, amely a BMW kiterjedt kereskedői hálózatának köszönheti sikerességét, illetve annak, hogy a vevők általában elégedettek a kiszolgálással. A Mini emellett vezeti a megbízhatósági listákat is, és hatodik éve folyamatosan győztesként kerül ki a Strategic Vision felméréséből, legalábbis, ami kategóriáját illeti.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A második helyen a Lexus LS 460 végzett. A Toyota luxusmárkája éveken keresztül vezette a J.D. Powers and Associates elégedettségi felmérését, a kereskedéseket jellemző legendásan jó kiszolgálás miatt. Ehhez még hozzájárul, hogy maga az LS modell a technológiai megoldások széles körét kínálja.

Látható, hogy a legjobbak között többségben vannak a japán autók: a Toyota esetében a luxusmárka, vagyis a Lexus jött ki jól a versengésből, míg a másik nagy autógyártónál maga a Honda vívta ki a bírálók elismerését. A japán autókon kívül szinte kizárólagosan csak német modellek fértek fel a ranglistára, itt azonban főként a BMW viszi a prímet.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem