3 °C Budapest

Megvan a "legértékesebb" autók listája: Te miért fizettél ennyit?

Pénzcentrum
2007. november 9. 14:00

Néhány évvel ezelőtt, a Hyundairól, mint autómodellről még korántsem a minőség és az értékállóság jutott az autóvásárlók eszébe. A kétes hírű autógyártó modelljei sokkal inkább az olcsó megoldást jelentettek az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező háztartások számára.

A hosszú évek autógyártási gyakorlata azonban meghozta a maga eredményét, így bár a márka még mindig enyhén az iparági átlag alatt teljesít, a Santa Fe már elnyerte a fogyasztók tetszését. Sőt a vásárlás után készített felmérések is arról tanúskodnak, hogy a modell megbízható és megfelel a felé támasztott elvárásoknak.

Az amerikai Forbes ismét rangsorolta a modelleket az alapján, hogy mekkora értéket képviselhetnek az autósok számára. A rangsor alapját a Strategic Visions eredményei adják, melyek a vezetés élményéről, a megbízhatóságról, a kereskedői kiszolgálás minőségéről, illetve a rövid- és hosszú távon felmerülő költségekről adnak információt az értékindexeken keresztül.

Másod elemként a Forbes figyelembe vette a márkával kapcsolatos fogyasztói felmérések eredményét, kiszűrve az ipari átlag alatti márkákat, ezért van az, hogy több modell esetében ez az érték azonos. A végül kapott eredményt pedig korrigálta az Automotive Leasing Guide által nyújtott adatokkal, melyek a várható amortizáció mértékét mutatják meg.

Így alakult ki a következő rangsor, melyet, habár az eredmények főként az amerikai fogyasztók értékrendszerét tükrözik, a magyar autósoknak is érdemes lehet végigböngészni, mielőtt egyik vagy másik modell megvásárlása mellett döntenek.

Az abszolút győztes a Mini Cooper, amely a BMW kiterjedt kereskedői hálózatának köszönheti sikerességét, illetve annak, hogy a vevők általában elégedettek a kiszolgálással. A Mini emellett vezeti a megbízhatósági listákat is, és hatodik éve folyamatosan győztesként kerül ki a Strategic Vision felméréséből, legalábbis, ami kategóriáját illeti.

A második helyen a Lexus LS 460 végzett. A Toyota luxusmárkája éveken keresztül vezette a J.D. Powers and Associates elégedettségi felmérését, a kereskedéseket jellemző legendásan jó kiszolgálás miatt. Ehhez még hozzájárul, hogy maga az LS modell a technológiai megoldások széles körét kínálja.

Látható, hogy a legjobbak között többségben vannak a japán autók: a Toyota esetében a luxusmárka, vagyis a Lexus jött ki jól a versengésből, míg a másik nagy autógyártónál maga a Honda vívta ki a bírálók elismerését. A japán autókon kívül szinte kizárólagosan csak német modellek fértek fel a ranglistára, itt azonban főként a BMW viszi a prímet.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?