Rohanj a kútra! - Jelentős benzinár-emelés jön...

Pénzcentrum
2007. november 5. 13:22

Szerdán 0 órától bruttó 4 forinttal emeli a MOL a benzinek árát, miközben a gázolaj ára 6 forinttal emelkedik - tudta meg a portfolio.hu. Mint ismeretes, az elmúlt egy-két hétben brutális mértékű olajár-emelkedés történt és elenyésző mértékben a forint is gyengült a dollárral szemben, így az emelés várható volt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A portfolio.hu értesülései szerint szerdán 0 órától újra emelkedik az üzemanyagok ára, a benzineké 4, a gázolajé pedig 6 forinttal. Egy héttel korábban szintén szerdán 0 órától ugyanilyen mértékű emelés történt, így gyakorlatilag egy hét és egy nap alatt a benzin 8, a gázolaj pedig 12 forintos dráguláson esik majd át.

Az emelés nem tekinthető nagy meglepetésnek azok után, hogy a nyersolaj ára a világpiacon brutális mértékben nőtt az elmúlt két hétben és a forint is elenyésző gyengülést mutatott a dollárral szemben.

A brent árfolyamának alakulása
brent-1y
Energia - alapanyag melléklet

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07