8 °C Budapest

Már jogsi nélkül is Fordot vezetett az új vezér - Nagy érvágás a Toyotának?

Pénzcentrum
2007. október 12. 14:00

A detroiti autógyártók évtizedeken át kénytelenek voltak tétlenül tűrni, hogy feltörekvő vezetőik a nagyobb siker reményében távol-keleti riválisaikhoz távoztak, mostanra azonban úgy tűnik, fordul a kocka. Tegnap jelentette be a Ford, hogy a Toyota Lexus részlegének vezetőjét, James D. Farley-t nevezi ki új marketing menedzsernek, ezzel pedig a távol-keleti vállalat néhány hónap leforgása alatt 3 topvezetőt adott detroiti ellenlábasainak.

Farley 1990-ben került a Toyotához, előtte azonban több amerikai és európai kulcspozíciót is betöltött. Ő vezette például a Tundra pickup marketing kampányát és 2003-ban nevéhez fűződött a fiatalokat megcélzó Scion márka bevezetése, melyet a legtöbb szakértő egyértelműen marketing sikersztoriként tart számon.

A nyári hónapok során a Toyota 2 vezetője is a Chryslerhez távozott, a legtöbb szakértő azonban mindezek ellenére is úgy vélekedik, hogy a japán óriáscéget nem viseli majd meg a posztok újrabetöltése.

A Fordnak ugyanakkor rendkívül jól jöhet egy marketing téren elismert tekintély csatasorba állítása, a legtöbb szakértő szerint ugyanis az új termékekkel nincs baj, csak ezt végre a potenciális vásárlóknak is meg kellene tudniuk.

A tengerentúli sajtó természetesen rögtön túlmisztifikálta az új szereplő jelentőségét: kiemelik, hogy Farley-nek még a nagyapja is Ford alkalmazott volt és rengeteg rokona még most is a detroiti térségben él. Farley már 15 évesen egy 1966-os Mustangot vett, amit rendbe hozott és jogosítvány nélkül vezetett.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem