Megszűnik az Állami Autópálya Kezelő egyeduralma...

Pénzcentrum
2007. október 10. 09:45

A közúti közlekedésről szóló törvény módosításoknak néz elébe. Az előterjesztés szerint a továbbiakban a koncessziós társaságok is szedhetnék a használati díjat azt általuk létesített vagy fejlesztett, karbantartott és üzemeltetett közutakon - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Jelenleg csak a közútkezelő, vagy az általa megbízott gazdasági társaság jogosult erre. Ebből indult ki a probléma, mikor a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ az elektronikus díjfizetésről szóló pályázatása csak az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-t hívta meg. A Közbeszerzési Döntőbizottság viszont ezt nem nézte jó szemmel, így valószínűleg emiatt módosítják a törvényt.

Az, hogy más cégek is bekapcsolódjanak a díjszedésbe jelentősen rontaná az ÁAK helyzetét. Ha nem nyerné el az elektronikus díjfizetésről szóló pályázatot, és a matricás díjszedés is kikerülne a keze alól, elveszítené a jelenlegi tevékenysége felét.

Viszont a pályázat elnyerésével figyelemreméltó növekedést tudna elérni a cég, aminek köszönhetően egyenes út vezetne a tőzsdére...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?