Megszűnik az Állami Autópálya Kezelő egyeduralma...

Pénzcentrum
2007. október 10. 09:45

A közúti közlekedésről szóló törvény módosításoknak néz elébe. Az előterjesztés szerint a továbbiakban a koncessziós társaságok is szedhetnék a használati díjat azt általuk létesített vagy fejlesztett, karbantartott és üzemeltetett közutakon - írja a Napi Gazdaság.

Jelenleg csak a közútkezelő, vagy az általa megbízott gazdasági társaság jogosult erre. Ebből indult ki a probléma, mikor a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ az elektronikus díjfizetésről szóló pályázatása csak az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-t hívta meg. A Közbeszerzési Döntőbizottság viszont ezt nem nézte jó szemmel, így valószínűleg emiatt módosítják a törvényt.

Az, hogy más cégek is bekapcsolódjanak a díjszedésbe jelentősen rontaná az ÁAK helyzetét. Ha nem nyerné el az elektronikus díjfizetésről szóló pályázatot, és a matricás díjszedés is kikerülne a keze alól, elveszítené a jelenlegi tevékenysége felét.

Viszont a pályázat elnyerésével figyelemreméltó növekedést tudna elérni a cég, aminek köszönhetően egyenes út vezetne a tőzsdére...

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17