3 °C Budapest

A régió szárnyal - nálunk visszaesnek az autóeladások

Pénzcentrum
2007. október 5. 10:00

A Magyar Gépjármű-importőrök Egyesületének adatai szerint hazánkban az elmúlt 12 hónapban 12,2 százalékkal esett vissza az új autók piacán tapasztalható forgalom. A legnagyobb vesztes a piac legjelentősebb résztvevője, a Suzuki volt, itt a 17,5 százalékkal csökkent a forgalom. De a második helyen szereplő Opel, és a harmadikon álló Ford is nehéz időszakot zár - írja a Magyar Nemzet.

Az európai húzópiacot jelentő közép-keleti európai régióban csak hazánk esetében esik a forgalom, míg az ide tartozó országok összesen 13,4 százalékos növekedésről számolhatnak be. Még ennél is nagyobb volt a forgalom bővülése az újonnan csatlakozott Bulgáriában és Romániában, ahol az elmúlt fél évben 14,8 százalékkal több autót adtak el, mint az előző év azonos időszakában.

A JATO Dynamics adatai szerint a régióban ismét Lengyelország jelenti a legnagyobb piacot, a leglátványosabb fejlődést pedig a Balti-államok produkálták: Lettország 52,9, Litvánia 45,7, Észtország pedig 33,3 százalékos forgalomnövekedést könyvelhetett el az elmúlt időszakban.

Az európai eladások, az európai autógyártók szövetsége (ACEA) szerint, 2,5 százalékkal növekedtek az előző év hasonló időszakához képest, 2007. első fél évében összesen 952 ezer új autó talált gazdára.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?