12 °C Budapest

A régió szárnyal - nálunk visszaesnek az autóeladások

Pénzcentrum
2007. október 5. 10:00

A Magyar Gépjármű-importőrök Egyesületének adatai szerint hazánkban az elmúlt 12 hónapban 12,2 százalékkal esett vissza az új autók piacán tapasztalható forgalom. A legnagyobb vesztes a piac legjelentősebb résztvevője, a Suzuki volt, itt a 17,5 százalékkal csökkent a forgalom. De a második helyen szereplő Opel, és a harmadikon álló Ford is nehéz időszakot zár - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az európai húzópiacot jelentő közép-keleti európai régióban csak hazánk esetében esik a forgalom, míg az ide tartozó országok összesen 13,4 százalékos növekedésről számolhatnak be. Még ennél is nagyobb volt a forgalom bővülése az újonnan csatlakozott Bulgáriában és Romániában, ahol az elmúlt fél évben 14,8 százalékkal több autót adtak el, mint az előző év azonos időszakában.

A JATO Dynamics adatai szerint a régióban ismét Lengyelország jelenti a legnagyobb piacot, a leglátványosabb fejlődést pedig a Balti-államok produkálták: Lettország 52,9, Litvánia 45,7, Észtország pedig 33,3 százalékos forgalomnövekedést könyvelhetett el az elmúlt időszakban.

Az európai eladások, az európai autógyártók szövetsége (ACEA) szerint, 2,5 százalékkal növekedtek az előző év hasonló időszakához képest, 2007. első fél évében összesen 952 ezer új autó talált gazdára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20