5 °C Budapest

Baj van a lakással? Az autót akkor is meg kell venni!

Pénzcentrum
2007. szeptember 5. 11:00

A Honda és a Nissan márkák száguldásának köszönhetően 1,1 százalékponttal emelkedett egyetlen hónap alatt a japán és dél-koreai autógyártók együttes részesedése az USA piacán, mely szelet augusztusban 42,2%-osra duzzadt.

Az értékesítési adatok vizsgálatakor figyelemre méltó, hogy a Toyota megelőzte a Ford-ot, holott a japán gyártó a forgalom csökkenéséről számolt be.

Az amerikai autópiacon továbbra is érezhető, hogy a magas üzemanyagárak az alacsonyabb fogyasztású, gazdaságosabb üzemeltetésű távol-keleti modellek felé tolják a keresletet. Érdemes kiemelni, hogy a legtöbb elemző ugyan arra számított, hogy a jelzáloghitel piaci problémák jelentős visszaesést okoznak majd az autóértékesítésekben, ennek ellenére azonban az előző év azonos időszakához képest csak 0,6%-kal mérséklődött a forgalom.

Az egyik legnagyobb meglepetést a GM okozta, melynek értékesítése 6,2%-os emelkedést mutat, míg a Ford forgalma 14%-kal esett vissza. A Ford zuhanása miatt a Toyotának a 2,8%-os visszaesés is elegendő volt az előzéshez. A japán gyártó esetében a Corolla és a Yaris modellek eladáscsökkenése okozta a visszaesést. A Toyota amerikai értékesítési vezetője szerint a forgalomcsökkenés annak tudható be, hogy az emberek bizonytalanok a gazdaság jövőjével kapcsolatban, melyen sokat segíthetne a Fed kamatcsökkentése.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm