Baj van a lakással? Az autót akkor is meg kell venni!

Pénzcentrum
2007. szeptember 5. 11:00

A Honda és a Nissan márkák száguldásának köszönhetően 1,1 százalékponttal emelkedett egyetlen hónap alatt a japán és dél-koreai autógyártók együttes részesedése az USA piacán, mely szelet augusztusban 42,2%-osra duzzadt.

Az értékesítési adatok vizsgálatakor figyelemre méltó, hogy a Toyota megelőzte a Ford-ot, holott a japán gyártó a forgalom csökkenéséről számolt be.

Az amerikai autópiacon továbbra is érezhető, hogy a magas üzemanyagárak az alacsonyabb fogyasztású, gazdaságosabb üzemeltetésű távol-keleti modellek felé tolják a keresletet. Érdemes kiemelni, hogy a legtöbb elemző ugyan arra számított, hogy a jelzáloghitel piaci problémák jelentős visszaesést okoznak majd az autóértékesítésekben, ennek ellenére azonban az előző év azonos időszakához képest csak 0,6%-kal mérséklődött a forgalom.

Az egyik legnagyobb meglepetést a GM okozta, melynek értékesítése 6,2%-os emelkedést mutat, míg a Ford forgalma 14%-kal esett vissza. A Ford zuhanása miatt a Toyotának a 2,8%-os visszaesés is elegendő volt az előzéshez. A japán gyártó esetében a Corolla és a Yaris modellek eladáscsökkenése okozta a visszaesést. A Toyota amerikai értékesítési vezetője szerint a forgalomcsökkenés annak tudható be, hogy az emberek bizonytalanok a gazdaság jövőjével kapcsolatban, melyen sokat segíthetne a Fed kamatcsökkentése.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35