5 °C Budapest

Eladó luxusmárkák

Pénzcentrum
2007. augusztus 23. 15:00

Újabb nagy név csatlakozott a Jaguárért és a Land Roverért folyó versenyhez. Bod Dover a Jaguár és a Land Rover korábbi vezérigazgatója és elnöke a TPG csoporttal karöltve licitál a luxusmárkákra.

Ezzel a lépéssel az autógyártásban számottevő jártassággal rendelkező Dover a Ford egykori vezérigazgatójával, és annak korábbi elnökével száll versenybe a kérdéses márkák megszerzéséért, ami összesen közel 1-1,5 milliárd fontot ér.

Ha a felvásárlásokkal foglalkozó TPG csoport sikerrel jár, Dovernek valószínűleg nagy szerepe lesz a felvásárolt vállalat működésében, bár az még nem derült ki, hogy a TPG megteszi-e őt vezérigazgatónak.

Az viszont tény, hogy az eddig megszerzett tapasztalata és tudása valószínűleg nagy előnyt jelent a TPG csoportnak a fenti márkákért folyó verseny sikeres befejezéséhez. Korábbi pályafutása alatt olyan autók gyártásáért volt felelős, mint a Jaguár XK8-as, a Land Rover Discovery vagy az Aston Martin DB7 Vantage.

Dover 2003-ban vonult nyugdíjba, de úgy tűnik, most visszatér a luxusautók közé. A szakma emberei szerint a tapasztalata és tudása az előkelő autók területén nagyon jó vezetővé tenné a felvásárolt cégben, de az biztos, hogy a kísértés nagy lesz, ha a TPG-vel közösen megszerzik a két márkát.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem