25 °C Budapest

Eladó luxusmárkák

Pénzcentrum
2007. augusztus 23. 15:00

Újabb nagy név csatlakozott a Jaguárért és a Land Roverért folyó versenyhez. Bod Dover a Jaguár és a Land Rover korábbi vezérigazgatója és elnöke a TPG csoporttal karöltve licitál a luxusmárkákra.

Ezzel a lépéssel az autógyártásban számottevő jártassággal rendelkező Dover a Ford egykori vezérigazgatójával, és annak korábbi elnökével száll versenybe a kérdéses márkák megszerzéséért, ami összesen közel 1-1,5 milliárd fontot ér.

Ha a felvásárlásokkal foglalkozó TPG csoport sikerrel jár, Dovernek valószínűleg nagy szerepe lesz a felvásárolt vállalat működésében, bár az még nem derült ki, hogy a TPG megteszi-e őt vezérigazgatónak.

Az viszont tény, hogy az eddig megszerzett tapasztalata és tudása valószínűleg nagy előnyt jelent a TPG csoportnak a fenti márkákért folyó verseny sikeres befejezéséhez. Korábbi pályafutása alatt olyan autók gyártásáért volt felelős, mint a Jaguár XK8-as, a Land Rover Discovery vagy az Aston Martin DB7 Vantage.

Dover 2003-ban vonult nyugdíjba, de úgy tűnik, most visszatér a luxusautók közé. A szakma emberei szerint a tapasztalata és tudása az előkelő autók területén nagyon jó vezetővé tenné a felvásárolt cégben, de az biztos, hogy a kísértés nagy lesz, ha a TPG-vel közösen megszerzik a két márkát.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?