Új kamerákon figyelnek bennünket

Pénzcentrum
2007. július 24. 11:48

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. idén mintegy 500 millió forintos beruházást hajtott végre pályaelektronikai rendszereinek fejlesztése érdekében. Ennek eredményeként a kivitelezéssel megbízott cégek többek között új mátrixtáblákat, forgalomszámláló berendezéseket és térfigyelő kamerákat telepítettek a hazai autópályák mentén.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a tavasz folyamán mintegy félmilliárd forintot fordított pályaelektronikai rendszereinek korszerűsítésére. Az elsősorban költségvetési forrásokból finanszírozott fejlesztésekhez az Európai Unió regionális programja, a CONNECT projekt is hozzájárult a költségek mintegy 10 százalékát fedezve.

Az Európai Bizottság 2004-ben hívta életre a CONNECT programot, amelynek elsődleges célja a régió, így ezen belül hazánk gyorsforgalmi úthálózatán az elektronikai rendszerek korszerűsítése volt. A két fázisban lezajlott beruházások alapvetően a nemzetközi forgalmat lebonyolító autópálya-szakaszok közlekedésbiztonságának növelését, illetve a torlódások és elszenvedett időveszteség csökkentését célozták. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szakmai partnerként a program indulásától fogva részt vett a hazai fejlesztéseket előkészítő munkában. A mostani beruházások részben a CONNECT projekt első fázisában elkészült tanulmányokra, részben az ÁAK Zrt. szakemberei által kidolgozott tervekre épültek.

A közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott vállalkozók januárban kezdhettek hozzá a feladatok végrehajtásához. A beruházások alapvetően a forgalomszabályozás, a közúti monitoring és az utazási információs szolgáltatások rendszereinek, illetve eszközeinek fejlesztését szolgálták.

A beruházás keretében megvalósult fejlesztési projektek:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

· Új változtatható jelzésképű táblák (VJT) kihelyezése (3 helyszínen)
· Prizmás VJT-k kihelyezése (új alkalmazás a hazai autópályákon, 2 helyszínen)
· Sebességmérő berendezések telepítése (13 helyszínen)
· Térfigyelő kamerák telepítése (üzemeltetési céllal, 16 helyszínen)
· Új forgalomszámláló detektorok kiépítése (3 helyszínen), valamint a meglévők on-line rendszerbe integrálása
· Webkamerák telepítése (12 helyszínen)
· Az M7-es autópálya üzemi hírközlő rendszerének bővítése és korszerűsítése

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?