20 °C Budapest

Interneten ellenőrizhetik büntetőpontjaikat

Pénzcentrum
2007. július 18. 16:00

Franciaországban legalábbis úgy tűnik, ezentúl a jogosítványon lévő pontokat könnyen szemmel tarthatják a feledékenyek, ugyanis most indítottak be egy erre szolgáló honlapot.

A Les Echos írása szerint csak azok tudnak az oldalon belépni, akik tudják az iktatási számukat, valamint a titkos személyi azonosítójukat. A két azonosító a jogosítvány nyilvántartási iratán található meg.

Az egyes jogosítványok bizalmas adataihoz a francia nemzeti jogosítvány-nyilvántartó központjában, illetve kerületi kirendeltségein lehet hozzáférni. Helyben megkapható a két kód, mindössze a személyi igazolványt kell hozzá felmutatni.

Akinek nincs erre ideje, az postázhatja is igénylését, ekkor a jogosítvány, a személyi igazolvány fénymásolatát kell a kérvényhez mellékelni, természetesen a megfelelően felbélyegzett és megcímzett válaszboríték mellett.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18