-2 °C Budapest

Interneten ellenőrizhetik büntetőpontjaikat

Pénzcentrum
2007. július 18. 16:00

Franciaországban legalábbis úgy tűnik, ezentúl a jogosítványon lévő pontokat könnyen szemmel tarthatják a feledékenyek, ugyanis most indítottak be egy erre szolgáló honlapot.

A Les Echos írása szerint csak azok tudnak az oldalon belépni, akik tudják az iktatási számukat, valamint a titkos személyi azonosítójukat. A két azonosító a jogosítvány nyilvántartási iratán található meg.

Az egyes jogosítványok bizalmas adataihoz a francia nemzeti jogosítvány-nyilvántartó központjában, illetve kerületi kirendeltségein lehet hozzáférni. Helyben megkapható a két kód, mindössze a személyi igazolványt kell hozzá felmutatni.

Akinek nincs erre ideje, az postázhatja is igénylését, ekkor a jogosítvány, a személyi igazolvány fénymásolatát kell a kérvényhez mellékelni, természetesen a megfelelően felbélyegzett és megcímzett válaszboríték mellett.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem