5 °C Budapest

Te megbízol az autódban? - sokan tévedtek!

Pénzcentrum
2007. július 5. 13:00

Az amerikai elégedettségi felmérések után most végre megismerkedhetünk egy európai ország autótulajdonosainak véleményével is: a Which? magazin a nemrégiben kérdezett meg 100 ezer brit autóst arról, hogy mennyire tartják megbízhatónak az általuk választott márkát, illetve modellt, és milyen gyakran akad gondjuk autójukkal.

A megbízhatósági tesztet az elmúlt hetek tapasztalatai után egyáltalán nem meglepő módon a japán Honda nyerte, amelyet a nyolcból öt kategóriában minősítettek a brit fogyasztók a legmegbízhatóbb márkának. A kisautó kategóriában a Jazz, középkategóriában az előző szériás Honda Civic, felsőkategóriában a Honda Accord, a kompakt egyterűek között a Honda FR-V, a sportos szabadidő autók között pedig az előző szériás Honda CR-V bizonyult a legjobbnak.


 


A Honda csupán egyetlen kategóriában okozott kellemetlen meglepetést, az új Civic ugyanis a tapasztalatok szerint nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a tulajdonosok gyakori problémákról számoltak be a kormányozhatóság terén, illetve gondjaik akadtak az alsó felfüggesztéssel is.


 


A legkevésbé megbízható modellnek a Land Rover Discovery 3 bizonyult, de a tulajdonosok elégedetlenségüknek adtak hangot a Volkswagen Passat, a Peugeot 307 és a Renault Mégane esetében is.

A Which? a modellek mellett a márkákat is rangsorolta megbízhatóságok és jó hírnevük alapján: a legjobb márka természetesen a Honda lett, amelyet a Toyota követ. Meglepő, de a távol-keleti márkák, a Daihatsu, a Hyundai, a Lexus, a Mazda, a Subaru és a Suzuki, messze megelőzve az európaiakat a Toyota mögött végeztek. A legkevésbé megbízható márka címét pedig a Land Rover "nyerte el", amely a Renault-t és a Fiatot követi.

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?