4 °C Budapest

Tagad a Ford! Egy kényes kérdés...

Pénzcentrum
2007. május 30. 15:00

Hivatalosan is cáfolta a Ford azon sajtóértesüléseket, melyek szerint el akarja adni a Volvo márkát a német BMW-nek, valamint közleményében utalt arra, hogy semmilyen más partnerrel sem tárgyal hasonló tranzakcióról. Elemzők szerint ugyanakkor racionális húzás lenne az értékesítés, a képlet azonban nem ilyen egyszerű.

A Wall Street Journal álláspontja szerint a Ford a Volvo eladásából befolyó pénzt az észak-amerikai alaptevékenységének helyrerázására használhatná fel, míg a BMW-nek kapóra jöhet, hogy a jelen szituációban kedvező áron hozzájuthatna a Volvóhoz.

A helyzetet bonyolítja, hogy a Ford decemberi 18 milliárd dolláros hitelfelvételekor biztosítékként ajánlotta fel a nyereséges Volvo részleget, hogy az összeg segítségével összegyűjtsenek 49 milliárd dollárt a vállalat talpra állításához. A megállapodás szerint, ha a Ford több mint 20%-ot értékesít a Volvóban, akkor a befolyó összeg legalább felét adósságának csökkentésére kell felhasználnia.

Mindent összevetve az esetleges vevőnek, a BMW-nek azt is mérlegelnie kellene, hogy a tranzakció rövidtávon rontaná a cég jövedelmezőségét, hiszen a Volvo részleg alacsonyabb fedezeti hányaddal működik a BMW átlagos értékénél. (A Volvo 2006-os adózás előtti eredményszintje negyede a BMW azonos értékének.)

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?