13 °C Budapest

Tagad a Ford! Egy kényes kérdés...

Pénzcentrum
2007. május 30. 15:00

Hivatalosan is cáfolta a Ford azon sajtóértesüléseket, melyek szerint el akarja adni a Volvo márkát a német BMW-nek, valamint közleményében utalt arra, hogy semmilyen más partnerrel sem tárgyal hasonló tranzakcióról. Elemzők szerint ugyanakkor racionális húzás lenne az értékesítés, a képlet azonban nem ilyen egyszerű.

A Wall Street Journal álláspontja szerint a Ford a Volvo eladásából befolyó pénzt az észak-amerikai alaptevékenységének helyrerázására használhatná fel, míg a BMW-nek kapóra jöhet, hogy a jelen szituációban kedvező áron hozzájuthatna a Volvóhoz.

A helyzetet bonyolítja, hogy a Ford decemberi 18 milliárd dolláros hitelfelvételekor biztosítékként ajánlotta fel a nyereséges Volvo részleget, hogy az összeg segítségével összegyűjtsenek 49 milliárd dollárt a vállalat talpra állításához. A megállapodás szerint, ha a Ford több mint 20%-ot értékesít a Volvóban, akkor a befolyó összeg legalább felét adósságának csökkentésére kell felhasználnia.

Mindent összevetve az esetleges vevőnek, a BMW-nek azt is mérlegelnie kellene, hogy a tranzakció rövidtávon rontaná a cég jövedelmezőségét, hiszen a Volvo részleg alacsonyabb fedezeti hányaddal működik a BMW átlagos értékénél. (A Volvo 2006-os adózás előtti eredményszintje negyede a BMW azonos értékének.)

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem