3 °C Budapest

Megbukott az új vizsgarendszer?

Pénzcentrum
2007. május 30. 11:00

Május elején a Nemzeti Közlekedési Hatóság 33 vizsgaállomásán és a mintegy 640 szerződött műszaki vizsgaállomáson megkezdődött az új rendszerű műszaki vizsgáztatás. Egyesek szerint rosszul vizsgázott az új rendszer, mások szerint egyenesen megbukott. A hatóság azt állítja, hogy alig fél óra a várakozási idő - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Annak, aki a Fővárosi Közlekedési Hatóság Mozaik utcai telepén kívánja levizsgáztatni a kocsiját, ötször annyi ideig kell várakoznia, mint egy hónapja. A jelek szerint szép lassan leépítik a telepet, a feladattal először egy volt katonatisztet bíztak meg.

Míg tavaly egy személygépkocsi műszaki vizsgájához és a papírok kitöltéséhez alig fél órára volt szükség, addig most lélekben felkészülhet minden autós, hogy ugyanez a művelet legalább két és fél, három órát vesz igénybe a Mozaik utcai telepen. Persze az idegőrlő várakozáshoz addigra hozzáedződhet. Amikor telefonon bejelentkezik, két-három héttel későbbre kap időpontot, függetlenül attól, hogy időközben lejár-e a forgalmi engedélyének az érvényessége. Mintha csúcsforgalom lenne a Mozaik utcában. A helyszínre érkezve aztán megdöbbenve látja, hogy a korábban kocsikkal teli udvar most félig üres.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) stratégiai és módszertani igazgatója, Ipolyi-Keller Imre már hetekkel korábban elismerte, hogy nem éppen zökkenőmenetes a vizsgáztatás a Mozaik utcai telepen. A hivatalos magyarázat szerint a tavasszal álltak át új számítógépes rendszerre, ezért a fennakadás.

Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a magyar gépjárművek felét a hatósági állomásokon, másik felét pedig a magánszervizekben vizsgáztatják. Azt senki sem cáfolta, hogy a nyolcvan állami vizsgaállomás szerepe a közeljövőben leértékelődik, a magánszervizeket egyre több autótulajdonos választja majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?