2 °C Budapest

Megbukott az új vizsgarendszer?

Pénzcentrum
2007. május 30. 11:00

Május elején a Nemzeti Közlekedési Hatóság 33 vizsgaállomásán és a mintegy 640 szerződött műszaki vizsgaállomáson megkezdődött az új rendszerű műszaki vizsgáztatás. Egyesek szerint rosszul vizsgázott az új rendszer, mások szerint egyenesen megbukott. A hatóság azt állítja, hogy alig fél óra a várakozási idő - írja a Magyar Hírlap.

Annak, aki a Fővárosi Közlekedési Hatóság Mozaik utcai telepén kívánja levizsgáztatni a kocsiját, ötször annyi ideig kell várakoznia, mint egy hónapja. A jelek szerint szép lassan leépítik a telepet, a feladattal először egy volt katonatisztet bíztak meg.

Míg tavaly egy személygépkocsi műszaki vizsgájához és a papírok kitöltéséhez alig fél órára volt szükség, addig most lélekben felkészülhet minden autós, hogy ugyanez a művelet legalább két és fél, három órát vesz igénybe a Mozaik utcai telepen. Persze az idegőrlő várakozáshoz addigra hozzáedződhet. Amikor telefonon bejelentkezik, két-három héttel későbbre kap időpontot, függetlenül attól, hogy időközben lejár-e a forgalmi engedélyének az érvényessége. Mintha csúcsforgalom lenne a Mozaik utcában. A helyszínre érkezve aztán megdöbbenve látja, hogy a korábban kocsikkal teli udvar most félig üres.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) stratégiai és módszertani igazgatója, Ipolyi-Keller Imre már hetekkel korábban elismerte, hogy nem éppen zökkenőmenetes a vizsgáztatás a Mozaik utcai telepen. A hivatalos magyarázat szerint a tavasszal álltak át új számítógépes rendszerre, ezért a fennakadás.

Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a magyar gépjárművek felét a hatósági állomásokon, másik felét pedig a magánszervizekben vizsgáztatják. Azt senki sem cáfolta, hogy a nyolcvan állami vizsgaállomás szerepe a közeljövőben leértékelődik, a magánszervizeket egyre több autótulajdonos választja majd.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?