Új megoldások a szélvédődön - megfizetsz értük!

Pénzcentrum
2007. április 10. 16:00

Az minél nagyobb biztonság és hatékonyság igénye mellett a vásárlók természetes módon várják el a kényelmet is, amelyet egy gépjármű számukra megadhat. Az autógyártól ezért újabb és újabb fejlesztésekkel próbálnak kitűnni az egyre sűrűsödő mezőnyben, a legutóbbi fejlesztés az első látásra kissé másodlagosnak tűnő ablaktörlőket érintette.

Minden autótulajdonos számára természetes jelenség, hogy az ablaktörlő lapátjait évente kétszer ki kell cserélni, az Audi mérnökei szerint azonban az alkatrészek élettartama megnövelhető lenne, ha nem csupán a gumi egyik felét használnánk ki. Az Audi Q7 az törlés kikapcsolásánál ezért megfordítja a gumirészt, hogy az minél tovább használható maradjon.

A Toyota ezzel szemben úgy vélekedett, hogy a SUV-ok esetében használt szélvédők már túl nagyok két lapáthoz, így szükséges, hogy egy harmadikat is elhelyezzenek a szélvédőn, amely megóvja a vezetőt attól, hogy túlságosan nagy felület koszosan, és zavarja a látást.

Az újítások így egyben szolgálják a hatékonyságot, a kényelmet és a biztonságot, bár kérdéses, hogy az új technológiával felszerelt Audik, illetve Toyotak tulajdonosai mennyire lesznek elragadtatva attól, hogy speciális törlőlapátokért a cégek az átlagos piaci ár 6-7 szeresét is elkérik.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?