18 °C Budapest

Új megoldások a szélvédődön - megfizetsz értük!

Pénzcentrum
2007. április 10. 16:00

Az minél nagyobb biztonság és hatékonyság igénye mellett a vásárlók természetes módon várják el a kényelmet is, amelyet egy gépjármű számukra megadhat. Az autógyártól ezért újabb és újabb fejlesztésekkel próbálnak kitűnni az egyre sűrűsödő mezőnyben, a legutóbbi fejlesztés az első látásra kissé másodlagosnak tűnő ablaktörlőket érintette.

Minden autótulajdonos számára természetes jelenség, hogy az ablaktörlő lapátjait évente kétszer ki kell cserélni, az Audi mérnökei szerint azonban az alkatrészek élettartama megnövelhető lenne, ha nem csupán a gumi egyik felét használnánk ki. Az Audi Q7 az törlés kikapcsolásánál ezért megfordítja a gumirészt, hogy az minél tovább használható maradjon.

A Toyota ezzel szemben úgy vélekedett, hogy a SUV-ok esetében használt szélvédők már túl nagyok két lapáthoz, így szükséges, hogy egy harmadikat is elhelyezzenek a szélvédőn, amely megóvja a vezetőt attól, hogy túlságosan nagy felület koszosan, és zavarja a látást.

Az újítások így egyben szolgálják a hatékonyságot, a kényelmet és a biztonságot, bár kérdéses, hogy az új technológiával felszerelt Audik, illetve Toyotak tulajdonosai mennyire lesznek elragadtatva attól, hogy speciális törlőlapátokért a cégek az átlagos piaci ár 6-7 szeresét is elkérik.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18