7 °C Budapest

Emelik a benzin árát! - Jött, aminek jönnie kellett...

Pénzcentrum
2007. február 26. 13:05

Jelentős emelkedést mutatott pénteken este a benzin és a gázolaj forintban kifejezett jegyzésára, ami alapján igen valószínű volt, hogy a MOL megemeli az üzemanyagok árát. A portfolio.hu piaci forrásokból percekkel ezelőtt megtudta: a benzin kiskereskedelmi ára szerdától bruttó 6, a gázolajé pedig bruttó 2 forinttal emelkedik. 2007.02.25 06:56 Tankolj! Jön a benzináremelés!

A benzin és a gázolaj árának emelése még így is visszafogottnak mondható, hiszen a forintban mért jegyzésárak az előbbi esetében 10%-ot emelkedtek az egy héttel ezelőtti mértékhez képest, míg az utóbbi 7%-kal drágult az elmúlt hét napban.

A vártnál kisebb emelés ténye valószínűleg annak tudható be, hogy egy hete a jegyzésárak alakulása alapján a MOL-nak lehetősége nyílt volna az üzemanyag árának kismértékű csökkentésére, ám azt (valószínűleg a felfelé mutató olajárkockázatok miatt) nem tette meg a társaság. Ezek a felfelé mutató kockázatok utólag beigazolódtak, hiszen a jegyzésárakban most bekövetkezett 10 és a 7%-os ugrás igen jelentősnek mondható.


Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?