9 °C Budapest

Emelik a benzin árát! - Jött, aminek jönnie kellett...

Pénzcentrum
2007. február 26. 13:05

Jelentős emelkedést mutatott pénteken este a benzin és a gázolaj forintban kifejezett jegyzésára, ami alapján igen valószínű volt, hogy a MOL megemeli az üzemanyagok árát. A portfolio.hu piaci forrásokból percekkel ezelőtt megtudta: a benzin kiskereskedelmi ára szerdától bruttó 6, a gázolajé pedig bruttó 2 forinttal emelkedik. 2007.02.25 06:56 Tankolj! Jön a benzináremelés!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A benzin és a gázolaj árának emelése még így is visszafogottnak mondható, hiszen a forintban mért jegyzésárak az előbbi esetében 10%-ot emelkedtek az egy héttel ezelőtti mértékhez képest, míg az utóbbi 7%-kal drágult az elmúlt hét napban.

A vártnál kisebb emelés ténye valószínűleg annak tudható be, hogy egy hete a jegyzésárak alakulása alapján a MOL-nak lehetősége nyílt volna az üzemanyag árának kismértékű csökkentésére, ám azt (valószínűleg a felfelé mutató olajárkockázatok miatt) nem tette meg a társaság. Ezek a felfelé mutató kockázatok utólag beigazolódtak, hiszen a jegyzésárakban most bekövetkezett 10 és a 7%-os ugrás igen jelentősnek mondható.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?