17 °C Budapest

Csak egy kis koccanás, de több százezerbe kerülhet!

Pénzcentrum
2007. március 2. 16:00

Az amerikai autószövetség nemrégiben napvilágra került teszteredményei szerint a koccanásos balesetekben keletkezett sérülések megjavíttatásának költségei sokkal magasabbak mint azt a fogyasztók gondolják. Még abban az esetben is, ha az ütközéskori sebesség nem haladja meg egy gyorsabban sétáló gyalogos sebességét.

A magas költségek a tesz eredménye szerint arra vezethetők vissza, hogy kis- és középkategóriás autók lökhárítói nem nyújtanak kellőképpen nagy védelmet az ütközések során. A szövetség 17 középkategóriás autót vizsgált, frontális és oldali ütközések során.

A legdrágábban javítható személygépjárművek a Nissan Maxima, a Volkswagen Passat, a Pontiac G6 és a Hyundai Sonata, melyek átalagos javítási költsége meghaladta a 4000 dollárt, vagyis a 768 ezer forintot.

Az autógyártók a teszt eredményeinek nyilvánosságra hozatala után kiadott sajtónyilatkozatai szerint, a javítási költséget az autó használtai és egyéb értékének viszonylatában kell megnézni, ezt a tényezőt is figyelembe véve pedig a vállalatok szerint a javítási költségek már egyáltalán nem magasak.

A legkevésbé költséges autóknak ezzel szemben pedig a Mitsubishi Galant, a Toyota Camry és a Mazda 6 bizonyult, az átlagos javítási költség ebben az esetben ugyanis "csupán" 1500 dollár (288 ezer Ft) körül alakul.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?