20 °C Budapest

Csak egy kis koccanás, de több százezerbe kerülhet!

Pénzcentrum
2007. március 2. 16:00

Az amerikai autószövetség nemrégiben napvilágra került teszteredményei szerint a koccanásos balesetekben keletkezett sérülések megjavíttatásának költségei sokkal magasabbak mint azt a fogyasztók gondolják. Még abban az esetben is, ha az ütközéskori sebesség nem haladja meg egy gyorsabban sétáló gyalogos sebességét.

A magas költségek a tesz eredménye szerint arra vezethetők vissza, hogy kis- és középkategóriás autók lökhárítói nem nyújtanak kellőképpen nagy védelmet az ütközések során. A szövetség 17 középkategóriás autót vizsgált, frontális és oldali ütközések során.

A legdrágábban javítható személygépjárművek a Nissan Maxima, a Volkswagen Passat, a Pontiac G6 és a Hyundai Sonata, melyek átalagos javítási költsége meghaladta a 4000 dollárt, vagyis a 768 ezer forintot.

Az autógyártók a teszt eredményeinek nyilvánosságra hozatala után kiadott sajtónyilatkozatai szerint, a javítási költséget az autó használtai és egyéb értékének viszonylatában kell megnézni, ezt a tényezőt is figyelembe véve pedig a vállalatok szerint a javítási költségek már egyáltalán nem magasak.

A legkevésbé költséges autóknak ezzel szemben pedig a Mitsubishi Galant, a Toyota Camry és a Mazda 6 bizonyult, az átlagos javítási költség ebben az esetben ugyanis "csupán" 1500 dollár (288 ezer Ft) körül alakul.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?