12 °C Budapest

Melyik a legmegbízhatóbb autó? Döbbenetes különbségek!

Pénzcentrum
2007. március 1. 13:00

Óriási megbízhatóságbeli különbségekről árulkodik a Consumer Reports legfrissebb éves autópiaci kutatása, melyben ismét a japán márkák tündököltek. Az amerikai és európai gyártók lassan megalázottnak érezhetik magukat a számok láttán, ennél azonban feltehetően jobban aggasztja őket, hogy piaci részesdésük folyamatos csökkenése miatt egymást követik az üzembezárások és a tömeges elbocsátások.

A kutatás a magazin 1,3 milliós előfizetői körében végzett adatgyűjtésre támaszkodik. Az első öt helyet sorrendben a Toyota, a Honda, Scion, Acura és Lexus foglalja el, ezek tehát a 2007-es év legmegbízhatóbb autói. Érdekesség, hogy a legelőkelőbb helyet elfoglaló amerikai gyártmány, a Ford Mercury csak a 10-edik helyet szerezte meg.

A megbízhatósági ranglista mellett érdemes kiemelni, hogy a magazin kedvenc, ajánlott modelljeinek listájának 10 éves történetében most fordult elő másodszor, hogy csak japánok szerepelnek a legjobbak között. Ezen lista összeállításakor a tesztelés során a kezelhetőséget, a fékeket, a gyorsulást, az üzemanyag-gazdaságosságot és a kényelmet vizsgálták, melynek eredményeként a Toyota RAV4, az Infiniti G35, a Toyota Sienna, a Mazda MX-5 és az új Honda Fit mellett a zöld kategóriában továbbra is a Prius a kedvenc, immár 4 éve.

Általánosságban elmondható, hogy a problémák száma az autó 5 és 6 éves kora között szokott megsokasodni, így ez az a pont, ahol a Toyota és a Honda ki tud tűnni a mezőnyből. A magazin szerint egy 10 éves Toyotával vagy Hondával annyi probléma van, mint egy 4-5 éves amerikai vagy európai autóval.

A nagy japán és dél-koreai gyártók esetében 100 autóra átlagosan 11 hiba jut, míg az amerikai gyártóknál 16%-os ez az arány, az európaiaknál pedig 19%-ra tehető.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az egyik legnagyobb fejlődést a Hyundai mutatta, mely 5-6 éve még a 36-os lista élén állt, mostanra viszont a 7-edik helyre küzdötték fel magukat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?