Mire jó a navigációs rendszered? - a németek letesztelték

Pénzcentrum
2007. február 15. 16:00

Az általános technológiai fejlődés mindenképpen pozitív változást hozott a GPS rendszerekkel kapcsolatban is, derül ki az német autószövetség által készített felmérésből. Az ADAC összesen 10 a német piacon jelen lévő terméket tett nagyító alá, hogy eljuthasson a végső megállapításhoz: a navigációs rendszerek sokat fejlődtek, de a tökéletessé válásig még nagyon hosszú út áll a gyártók előtt.


Az mindenestre biztató, hogy a teszten 3 eszköz érte el a jó minősítést és csupán 1 találomra megvásárolt árúban találtak a mesterek erős hiányosságokat több területen. A fejlődési lehetőségek óriási terét mutatja azonban, hogy a fennmaradó 6 GPS rendszer csupán kielégítőnek találtatott, amely azért mégiscsak feltételez némi tökéletlenséget.


Az ADAC teszteléssel foglalkozó szakemberei kezelhetőség, rögzíthetőség, nyelvhasználat és térképminőség szempontból vizsgálták az eszközöket.
A teszt érdekessége, hogy kezelhetőség szempontjából pont azokat a termékeket emeli ki, amelyek végül nem kapták meg a jó minősítést. Ebben a témakörben főként az vették figyelembe, hogy a termék menürendszere mennyire egyszerű, esetleg rendelkezik-e az érintőképernyőn kívül olyan külön gombokkal, amelyek a legfontosabb funkciókat szabályozzák. Emellett értékelték azt is, hogy az érintőképernyő élettartamát meghosszabbító stift (nem csinálunk az ujjunkkal lenyomatot rajta) jár-e a csomaghoz.


A nyelvhasználat fontosságát biztosan értékelik azok a magyar felhasználok, akik már belefutottak egy olyan termék megvásárlásába, amely igencsak törte szép hazánk nyelvét. Ugyanezt a kritériumot vizsgálták a német szakemberek, és meglepő módon kiderült, hogy egyes gyártóknak nem csak a kissé nehéz magyarral, hanem a némettel is meggyűlt a bajuk.


Azonban még a nyelvnél is fontosabb (hiszen ha raccsol, ha tör azért mégiscsak megértjük), hogy a térképek megfelelően frissek és részletesek legyenek. A német szakemberek szerint ezzel a nyugati ország esetében nincs is gond, sokkal inkább odafigyelést igénylő feladat azonban, ha a vásárló Kelet-Európában is alkalmazni szeretné az eszközt, ezeknek a területeknek a feltérképezése még csak most van folyamatban, s a térkép kiegészítések nem járnak automatikusan minden eszköz mellé. Ezért a szövetség arra hívja fel a figyelmet, hogy főként az akciós termékek esetében fokozott figyelmet fordítsunk arra, hogy a termék a térképek éppen aktuális változatát tartalmazza, egyes kifutó modellek esetén ugyanis a vásárlás leginkább csupán pénzkidobás lesz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A teszt egyértelmű nyertese a tomtom (one és GO 710) és a Mio (C710) lett, megverve hazánkban kevésbé ismert márkákat.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?