Mire jó a navigációs rendszered? - a németek letesztelték

Pénzcentrum
2007. február 15. 16:00

Az általános technológiai fejlődés mindenképpen pozitív változást hozott a GPS rendszerekkel kapcsolatban is, derül ki az német autószövetség által készített felmérésből. Az ADAC összesen 10 a német piacon jelen lévő terméket tett nagyító alá, hogy eljuthasson a végső megállapításhoz: a navigációs rendszerek sokat fejlődtek, de a tökéletessé válásig még nagyon hosszú út áll a gyártók előtt.


Az mindenestre biztató, hogy a teszten 3 eszköz érte el a jó minősítést és csupán 1 találomra megvásárolt árúban találtak a mesterek erős hiányosságokat több területen. A fejlődési lehetőségek óriási terét mutatja azonban, hogy a fennmaradó 6 GPS rendszer csupán kielégítőnek találtatott, amely azért mégiscsak feltételez némi tökéletlenséget.


Az ADAC teszteléssel foglalkozó szakemberei kezelhetőség, rögzíthetőség, nyelvhasználat és térképminőség szempontból vizsgálták az eszközöket.
A teszt érdekessége, hogy kezelhetőség szempontjából pont azokat a termékeket emeli ki, amelyek végül nem kapták meg a jó minősítést. Ebben a témakörben főként az vették figyelembe, hogy a termék menürendszere mennyire egyszerű, esetleg rendelkezik-e az érintőképernyőn kívül olyan külön gombokkal, amelyek a legfontosabb funkciókat szabályozzák. Emellett értékelték azt is, hogy az érintőképernyő élettartamát meghosszabbító stift (nem csinálunk az ujjunkkal lenyomatot rajta) jár-e a csomaghoz.


A nyelvhasználat fontosságát biztosan értékelik azok a magyar felhasználok, akik már belefutottak egy olyan termék megvásárlásába, amely igencsak törte szép hazánk nyelvét. Ugyanezt a kritériumot vizsgálták a német szakemberek, és meglepő módon kiderült, hogy egyes gyártóknak nem csak a kissé nehéz magyarral, hanem a némettel is meggyűlt a bajuk.


Azonban még a nyelvnél is fontosabb (hiszen ha raccsol, ha tör azért mégiscsak megértjük), hogy a térképek megfelelően frissek és részletesek legyenek. A német szakemberek szerint ezzel a nyugati ország esetében nincs is gond, sokkal inkább odafigyelést igénylő feladat azonban, ha a vásárló Kelet-Európában is alkalmazni szeretné az eszközt, ezeknek a területeknek a feltérképezése még csak most van folyamatban, s a térkép kiegészítések nem járnak automatikusan minden eszköz mellé. Ezért a szövetség arra hívja fel a figyelmet, hogy főként az akciós termékek esetében fokozott figyelmet fordítsunk arra, hogy a termék a térképek éppen aktuális változatát tartalmazza, egyes kifutó modellek esetén ugyanis a vásárlás leginkább csupán pénzkidobás lesz.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A teszt egyértelmű nyertese a tomtom (one és GO 710) és a Mio (C710) lett, megverve hazánkban kevésbé ismert márkákat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16