A kötelező csökkentésének titka - a tengerentúlon ez is megy

Pénzcentrum
2007. január 25. 13:00

Bár hazánkban egyelőre csupán szép álom, hogy a csalás ellen küzdőket tarifacsökkentéssel jutalmazza a biztosító, a tengerentúlon ez maga a valóság. Persze ha hozzátesszük, hogy a nagyobb mértékű díjcsökkentés az egyébként büntetésként alkalmazott, az átlagánál jóval magasabb tarifát érinti, az fehérít valamelyest az egyébként rózsaszín képen.

A csalások elszaporodásáról híres Massachusetts településeit, helyi közösségeit érte az a kellemes meglepetés, hogy a sikeres program után, amelynek célja természetesen a biztosítási csalások számának csökkentése volt, április 1-től átlagosan 11,7 százalékkal kevesebbet kell majd fizetniük a kötelező biztosításért, így az éves átlagdíj elérte a 899 dollárt vagyis a 175 ezer forintot.

A csökkenés azonban még ennél is jelentősebb mértékű egyes sikeres akciót záró településeken, melyek neve korábban sokszor felmerült a csalássorozattal kapcsolatban. Itt akár 17-24 százalékos csökkenéssel is számolhatnak a helybéliek, az engedmény azonban a 2000 dollár körül mozgó díjakat érinti, így azok a későbbiekben is átlagon felüliek maradnak.

Az azonban már most egyértelműen látszik, hogy a biztosító társaságok díjazzák a polgári kezdeményezést és támogatják is azt: 5 000 dollár jutalmat ajánlanak fel mindazoknak, akik részt vállalnak a csalások leleplezésében. Az ötezer dollárnyi jutalom szép summa, mégis meg sem közelíti a csalások visszaeséséből származó 200 millió dollár plusz jövedelmet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

S bár a 100 gépkocsira jutó biztosítási csalások száma még mindig kétszerese az országos átlagnak, a polgárok akciójának segítségével 518 magánszemély ellen indult meg az eljárás, és a biztosítási csalásra speciazálódott hálózatot segítő ügyvédek és más hivatalos személyek is a rendőrök kezére kerültek.

Az amerikai szakértők üdvözölték az állami biztosító társaság törekvését, a további díjcsökkenés zálogát azonban a biztosítási szektor teljes liberalizációjában látják.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?