24 °C Budapest

Félmillió visszahívott Toyota - 11 balesetet okozott a "kormányhiba"

Pénzcentrum
2007. január 19. 13:00

Közel 533 ezer Sequoia és Tundra modell visszahívása mellett döntött az elsőszámú japán autógyártó, a Toyota, miután az általa gyártott gépjárművek meghibásodása valószínűsíthetően 11 balesetet okozója volt az elmúlt hetekben.


A jelenlegi visszahívás azonban nem az első a világelsőségre törekvő cég történetében, a tavalyi esztendőben is sor került hasonló eseményre, amely Japánban 1 millió, az Egyesült Államokban pedig további 760 ezer gépjárművet érintett.


A Toyota sikerességét mutatja, hogy a visszahívások egyáltalán nem rengették meg a óriásvállalat termékeibe vetett bizalmat, a tavalyi évben 9 százalékkal nőtt a globális eladások száma, amely főként a USA piacán elért 13 százalékos növekedésnek köszönhető.


A General Motors babérjaira törő és az azokat fenyegető japán autógyártó nyilatkozataiban a minőségbeli fejlődés mellett tette le a voksát, ezt tekinti ugyanis a sikeresség zálogának. A vállalati politikában megfogalmazottak szerint ezért nem számítja ki a visszahívások költségét, amelyre a Toyota szóvivője által elmondottak szerint a cég külön tartalékot különít el, így a költségek várhatóan semmilyen hatással nem bírnak majd az idei évi eredmény felett.


A legfrissebb hírek szerint a visszahívások az Indiában gyártott, 2004 és 2007 között futószalagra került Sequoiakat és a 2004-2006-os Tundra modelleket érinti, melyeken február elejétől a szakszervizekben ingyenesen végrehajtják az első futómű alsó gömbcsuklójának cseréjét.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A szakértők szerint aggodalomra nincs ok és a Toyotába vetett bizalom jogos, hiszen természetes jelenség, hogy a gyártási mennyiség növekedésével a hibaszázalék is nő, főként abban az esetben, ha a költségek csökkentésének érdekében a gyárak egyforma alkatrészeket használnak a különböző modellekhez. Ez történt a most visszahívott két modell esetében is.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 29. péntek
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Kutatók éjszakája
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM