Félmillió visszahívott Toyota - 11 balesetet okozott a "kormányhiba"

Pénzcentrum
2007. január 19. 13:00

Közel 533 ezer Sequoia és Tundra modell visszahívása mellett döntött az elsőszámú japán autógyártó, a Toyota, miután az általa gyártott gépjárművek meghibásodása valószínűsíthetően 11 balesetet okozója volt az elmúlt hetekben.


A jelenlegi visszahívás azonban nem az első a világelsőségre törekvő cég történetében, a tavalyi esztendőben is sor került hasonló eseményre, amely Japánban 1 millió, az Egyesült Államokban pedig további 760 ezer gépjárművet érintett.


A Toyota sikerességét mutatja, hogy a visszahívások egyáltalán nem rengették meg a óriásvállalat termékeibe vetett bizalmat, a tavalyi évben 9 százalékkal nőtt a globális eladások száma, amely főként a USA piacán elért 13 százalékos növekedésnek köszönhető.


A General Motors babérjaira törő és az azokat fenyegető japán autógyártó nyilatkozataiban a minőségbeli fejlődés mellett tette le a voksát, ezt tekinti ugyanis a sikeresség zálogának. A vállalati politikában megfogalmazottak szerint ezért nem számítja ki a visszahívások költségét, amelyre a Toyota szóvivője által elmondottak szerint a cég külön tartalékot különít el, így a költségek várhatóan semmilyen hatással nem bírnak majd az idei évi eredmény felett.


A legfrissebb hírek szerint a visszahívások az Indiában gyártott, 2004 és 2007 között futószalagra került Sequoiakat és a 2004-2006-os Tundra modelleket érinti, melyeken február elejétől a szakszervizekben ingyenesen végrehajtják az első futómű alsó gömbcsuklójának cseréjét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A szakértők szerint aggodalomra nincs ok és a Toyotába vetett bizalom jogos, hiszen természetes jelenség, hogy a gyártási mennyiség növekedésével a hibaszázalék is nő, főként abban az esetben, ha a költségek csökkentésének érdekében a gyárak egyforma alkatrészeket használnak a különböző modellekhez. Ez történt a most visszahívott két modell esetében is.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?