Olcsóbb és takarékosabb lesz - ígéretek és ami mögöttük van

Pénzcentrum
2007. január 11. 16:00

Bár az olajárak csökkenése részben kifogta a szelet a hibrid autók vitorlájából, a gyártók továbbra is érzik az energiatakarékosabb autókra való igény nyomását, ezért többen is a detroiti autó kiállításon kínálkozó alkalmat használták fel arra, hogy legalább jövőbeni terveik bemutatásával enyhítsenek a piac információéhségén.

A General Motors után a Japán Honda elnöke, Takeo Fukui is hivatalos bejelentette, hogy a vállalat szeretné kivenni részét az egyre energiatakarékosabb személygépkocsik életre hívásában, ennek zálogát pedig egy teljesen új, kiskategóriás modellben látja, amely a már létező, kifejezetten a környezetcentrikus társadalmi réteg számára készült, kétüléses Insight után a nagyközönséget célozná.

A 2006-os év rekordsikereket hozott a hibridek számára az Egyesült Államokban, az értékesített mennyiség elérte a 191 000-et, amely azonban csak alig 1 százalékát jelenti 16,5 millió személyautónak, amely a tavalyi évben elkelt. Bár a Honda volt az első, aki hibridjével 1998-ban megjelent az amerikai piacon, csak a Toyota megérkezéséig tudta uralni a piacot, hibrid autóinak nem minden igényt kielégítő gazdaságossága miatt.

A Honda mostani bejelentésének egyik fő oka pontosan a Toyotával való verseny lehet, az új modell a tervek szerint energiatakarékosabb és olcsóbb lesz a jelenleg piacon lévő modelleknél. A tervezésért felelős vezető a Honda Civic-nél kisebb Fithez hasonló méretben képzeli el a még csak a tervekben létező új üdvöskét, a Honda Fit ára jelenleg 14 000 dollár. Ha ehhez hozzáadjuk a hibridekért általában felszámolt plusz 3-4 ezer dollárt, a kisautót, a maga 20 000 dolláros árával valóban a jelenleg kapható autóknál jóval kedvezményesebben kaphatják majd meg az érdeklődők. Az első modellek azonban várhatóan csak 2009-2010-ben gurulnak majd ki a Honda gyáraiból.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?